Informació general

Queixes

Queixa pública dels bombers del parc de Cambrils per trobar-se «sota mínims» de personal i amb un material antiquat

Segons els bombers, "tot això és degut a la desídia i oblit que hem patit els bombers de la Generalitat de Catalunya aquests últims 11 anys per part dels diferents governs"

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una actuació dels Bombers
Imatge d'arxiu d'una actuació dels Bombers | Berta Ruiz

Els bombers del Parc de Cambrils han emès una queixa pública en la que reivindiquen millores humanes i materials per a poder fer la seva feina en condicions adequades, en la línia que segueix el cos de Bombers a tot Catalunya. Els bombers cambrilencs expliquen que en el parc de bombers de Cambrils hi ha "el camió urbà de primera sortida que es va matricular l'any 1995 i un segon camió per a focs forestals matriculat l'any 2004". Pel que fa a l'equipament de protecció personal els bombers expliquen que tenen "mancances en la reposició de roba i complements de protecció ignífuga com són els guants, botes, pantalons, camises,..."

Un altre volum de queixes dels bombers fa referència a "la mancança de recursos humans, és a dir, en la quantitat de bombers. Tenim una plantilla envellida i les jubilacions i baixes llargues no es cobreixen" i això comporta "veure'ns obligats a fer hores extres encobertes per poder tenir el personal mínim legal en els parcs de bombers. El Decret 74/2014 ens obliga a fer 1.790h/any quan abans de l'esmentat decret la nostra jornada era de 1.668h/any. Tal és la situació a la que hem arribat que per falta de personal, l'any 2017 es van fer, aproximadament, unes 500.000 hores extres per poder cobrir les mancances estructurals de personal, és a dir, que en els parcs de bombers de tot Catalunya hi hagués, cada dia, el personal mínim legal per poder donar el servei a la ciutadania"

Desídia i oblit, els darrers 11 anys

Segons els bombers, "tot això és degut a la desídia i oblit que hem patit els bombers de la Generalitat de Catalunya aquests últims 11 anys per part dels diferents governs i que és reconegut pels mateixos directors generals del cos de bombers que han anat passant pel Departament d'Interior i que no han fet res per a solucionar-ho". Els bombers cambrilencs denuncien que aquest passat diumenge el parc de Cambrils s'ha trobat, ja, "amb una irregularitat que s'està normalitzant en molts parcs de bombers de Catalunya: el mínim de bombers que hi ha d'haver a cada guàrdia, en el parc de Cambrils, és de quatre bombers per a donar servei als 78.497 habitants dels municipis de Cambrils, Salou, Mont-roig del Camp i d'altres sis municipis més que tenen una població menor de 2.000 habitants cadascun d'ells". Els bombers expliquen que aquest passat diumenge, doncs, un bomber de Cambrils ha hagut d'anar al parc de l'Hospitalet de l'Infant com a reforç i que el parc de Cambrils ha quedat sota mínims de personal. Aquesta situació no és nova i ja es va originar el passat 11 de desembre. Aquest dèficit de personal succeeix a molts parcs de bombers de Catalunya i dels 74 parcs de bombers de la Generalitat, 29 es trobaven sota mínims de personal, aquest passat divendres i el de Calonge es trobava tancat.

La runa provocada per la caiguda de les plaques encara no s'ha retirat

Els bombers cambrilencs, a més, també denuncien que el passat 12 d'octubre, a les instal·lacions del parc de Cambrils es van desplomar les sis plaques de tancament, de 5 metres x 1,7 metres, que es trobaven a la façana de la coberta i que "a hores d'ara encara no s’ha arreglat ni s'ha retirat la runa del pati".

 
 

 

Comenta aquest article