Informació general

Política

El PP demana que la partida de 147.432 euros de Ràdio Cambrils per a l'any 2019 es reemplaci «per projectes prioritaris»

Per Berta Ruiz

Roda de premsa del regidor del PP, David Chatelain, ahir al matí
Roda de premsa del regidor del PP, David Chatelain, ahir al matí | Berta Ruiz

L'equip de govern presentarà, demà al ple, la seva proposta de pressupostos municipals per al 2019. Ahir al matí, el portaveu del PP –David Chatelain– oferia una roda de premsa per analitzar les xifres d'aquest pressupost i anunciar algunes de les propostes del seu partit. Per començar, el regidor popular va manifestar que, “ens trobem amb un pressupost que és bàsicament el mateix de l'any passat: cap impuls, cap idea, cap projecte, res. El municipi ja porta una bona temporada aturat, no hi ha massa activitat política. A més, aquest govern només executarà la meitat, perquè al maig hi haurà eleccions i, a la segona part de l'any hi haurà un altre govern del color que sigui. Considerem que hi ha una sèrie de coses que no poden esperar més i que és important que es posin dins d'aquest pressupost perquè són prioritàries”.

Les partides per a desencallar el Teatre Auditori i per a la compra del celler no estan incloses al pressupost

David Chatelain va recordar que, el mes passat, es va fer una modificació de crèdits en la què hi figuren dues partides de 150.000 euros: una per a desencallar el Teatre Auditori i, l'altra per a la possible adquisició de l'antic edifici del celler de la Cooperativa. “Primera sorpresa: si nosaltres agafem el pressupost, aquestes partides no hi són. Per què? Com es va fer una modificació de crèdit, està en fase d'exposició pública i per tant, pendent d'acceptació. En el moment que s'accepti la modificació de crèdit s'haurà d'incorporar al pressupost. Quan? Molt probablement al mes de maig quan es fa la liquidació de l'any i la incorporació de romanents. Aquestes partides ara mateix no hi són, no tenen una partida econòmica; ens haurem d'esperar a veure si hi ha romanent i es poden incorporar”. En aquest punt, Chatelain va apuntar que, molt probablement es podran incorporar els romanents perquè en els últims exercicis, l'Ajuntament ha tancat amb superàvit. No obstant això, el regidor del PP va afirmar que, “aquestes partides, en realitat, no deixen de ser una proposta. I, a més, es pressuposten dues coses per valor de 300.000 euros quan podrien arribar a costar més de 2 milions d'euros”.

Atorgar una línia de subvencions als propietaris i empresaris del polígon Belianes

El regidor popular va anunciar cinc propostes per tal que s'incloguin al pressupost i, així, votar-hi a favor. La primera proposta, segons va dir Chatelain, és atorgar una línia d'ajudes (subvencions) als propietaris de naus o empresaris amb activitats del polígon Belianes per tal que puguin costejar la tramitació i posar al dia la legalització de les activitats. Les subvencions podrien arribar als 5.000 euros, d'acord amb una sèrie de condicions.

Expansió del polígon Belines i pla integral de reparació de voreres i carrers

La segona proposta seria fer un estudi urbanístic per a la consolidació i expansió del polígon Belianes. La tercera proposta consisteix en un pla integral de reparació i millora de les voreres i carrers de Cambrils. Segons va dir Chatelain, “caldria dotar-lo amb una partida inicial d'uns 10.000 o 15.000 euros, però després complementar-lo amb els romanents. No crec que l'Ajuntament hagi d'adquirir un altre edifici –celler de la Cooperativa–, no podem anar a comprar més quan tenim un edifici com el Forn del Tallero tancat i barrat. Per tant, això ens deixa 150.000 euros oberts, enlloc de destinar-los a adquirir un immoble. Li demano al govern que desisteixi de comprar el celler i destinar a una cosa més important”.

Iniciar la redacció del projecte de construcció d'un nou poliesportiu i millorar la il·luminació nadalenca

La quarta proposta del PP seria la de contractar un equip redactor extern per fer una proposta per a la construcció d'un nou poliesportiu. “El pavelló actual s'ha quedat petit i obsolet i cal tenir una idea de futur per començar a plantejar-lo. Creiem que un bon lloc seria a Vilafortuny”. Chatelain va proposar una partida inicial de 5.000 euros per realitzar aquest estudi. Finalment, el regidor del PP va proposar incrementar i millorar l'enllumenat de Nadal perquè, tal com va dir, “Cambrils està molt trist”. En aquest cas, caldria destinar uns 20.000 o 30.000 euros amb la incorporació dels romanents.

El PP vol reemplaçar la partida de 147.432 euros de Ràdio Cambrils per les seves propostes

“Són coses serioses i assumibles perquè depenen d'un projecte que no tirarà endavant i crec que s'ha de treure del pressupost: l'obertura de Ràdio Cambrils que, per al pressupost de 2019, té una partida de 147.432 euros. Enguany, la ràdio ja ens ha costat 37.845 euros. El model de ràdio que volen és obsolet i, per tant, creiem que és un projecte que neix mort. També depèn d'una altra partida que no té cap sentit com és l'adquisició del celler de la Cooperativa” va dir Chatelain. Així doncs, les cinc propostes presentades pel PP les voldrien reemplaçar per la partida destinada a Ràdio Cambrils per al proper exercici.

Comenta aquest article