Esports

Judo

El judoka Aleix Serra del Dojo Cambrils assoleix el cinturó negre

Per Miquel A. Díaz

Aleix Serra a l'esquerra de la imatge acompanyat de Yeison Adonis
Aleix Serra a l'esquerra de la imatge acompanyat de Yeison Adonis | Cedida
La Federació Catalana de Judo va organitzar, el passat dissabte 15 de desembre, la convocatòria d'examen a cinturó negre –des de primer a cinquè Dan– per a tots els aspirants dels diferents clubs catalans. El judoka Aleix Serra del Dojo Cambrils, ha estat preparant aquesta prova durant els darrers mesos juntament amb el judoka cambrilenc Yeison Adonis (el seu Uke, seria com el seu esparring, el company amb qui tenia que fer les demostracions al tribunal examinador. Cal dir que Yeison ja es cinturó negre) per tal d'aconseguir el cinturó negre primer Dan, ja que l'Aleix era cinturó marró experimentat des de feia temps.



Un examen per aconseguir el cinturó negre 1er Dan



De fet, cal destacar que fins a la categoria de cinturó marró, tots els exàmens els realitzen els professors als clubs de cada municipi, però quan un judoka ha de passar a cinturó negre és la Federació Catalana la que supervisa els coneixements d'aquests judokes mitjançant aquestes proves. Aquestes proves consisteixen, en primer lloc, en guanyar una sèrie de combats en competicions oficials contra d'altres judokes del mateix grau, és a dir, els cinturons marrons han de guanyar a d’altres aspirants que també siguin cinturons marrons. Això es podria comparar amb un examen pràctic que s'ha de superar prèviament per poder optar a l'examen teòric de cinturó negre. L'Aleix ja feia temps que havien guanyat aquests combats, ja que és un judoka que ha competit a nivell català i estatal i ara només li faltava aquest examen tècnic.



Després d'una bona execució de totes les tècniques i després d'executar el "kata" que els hi corresponia per a primer Dan denominat "nage-no-kata" i basat en les projeccions de judo de peu (el kata conté tots els principis de la base del judo: els desplaçaments, els desequilibris i les projeccions) que han de dominar, l'Aleix va ser aprovat i la Federació Catalana li ha atorgat el cinturó negre 1er Dan.

 Un premi al esforç i a la dedicació d'aquest judoka cambrilenc que porta entrenant i formant-se com judoka des dels 6 anys. A més, cal destacar la fantàstica puntuació que la federació va atorgar-li al judoka cambrilenc Aleix Serra que va treure una nota de 7 sobre 10 al seu examen.

Comenta aquest article