Informació general

Concentració

Acte en record dels presos polítics, 14 mesos després de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

Per Lluís Rovira i Barenys

L'acte per l'alliberament dels presos polítics es va fer ahir al vespre a la plaça del Pòsit
L'acte per l'alliberament dels presos polítics es va fer ahir al vespre a la plaça del Pòsit | Lluís Rovira i Barenys

Unes quaranta persones es van aplegar, ahir al vespre a la plaça del Pòsit, sota la crida de l'ANC el dia que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez complien 14 mesos a la presó. Com cada dia 16 de cada mes ahir es va tornar a fer un acte per demanar l'alliberament de tots els presos polítics. Tot i que el mes passat es va dir que aquell era el darrer acte que es feia cada dia 16 de mes, ahir es va tornar a convocar donada l'excepcionalitat que ha suposat l'inici de la vaga de fam que Jordi Sànchez i Jordi Turull mantenen des del passat 1 de desembre, i la de Josep Rull i Quim Forn, que la van iniciar dos dies després.

L'acte d'ahir es va iniciar amb la lectura d'una carta que Jordi Sànchez ha escrit, fa uns dies, i en la que feia una anàlisi del que s'havia viscut a les manifestacions de Girona i Terrassa el passat 6 de desembre i demanava mobilització però sense cap tipus de violència i reivindicava el fet d'anar a les manifestacions amb la cara descoberta.

Després d'aquesta lectura de la carta de Jordi Sànchez se'n va fer una altra que, també fa pocs dies, han signat tots els presos i preses polítics agraint l'escalf i el suport de la gent, "gràcies per no oblidar-nos, per ser al nostre costat, per tenir-nos presents i ensenyar cada dia al món sencer la causa justa que sempre és la lluita pels drets i les llibertats civils que a nosaltres ens han estat arrabassades". Després d'això, els presos polítics feien esment del judici que ben aviat s'iniciarà i que afronten amb plena "consciència i responsabilitat" i deien que "quan declarem davant del Tribunal Suprem, no renunciarem, no capitularem, no ens rendirem. Ben al contrari. Mantindrem el cap ben alt i parlarem clar, convençudes i convençuts plenament de la nostra innocència i de la legitimitat de les nostres accions i de les nostres conviccions". La carta conjunta acabava manifestant "serenor i fermesa. La que ens dona saber que som innocents i que no renunciarem a res. Gràcies per ser al nostre costat".

Després d'unes indicacions del coordinador de l'ANC local, Albert Oller, sobre aquesta setmana que iniciem i amb l'anunci del pronunciament que l'ANC farà aquest proper dissabte a Barcelona, es va tancar l'acte amb el cant els Segadors.

 

Comenta aquest article