Societat

Festes nadalenques

El nou programa «Juguem per Nadal» amb activitats i tallers al carrer substitueix el Parc infantil de Nadal

La Festa de Reis seguirà el format encetat l'any passat. Els tres Reis d’Orient arribaran a Cambrils per mar dissabte 5 de gener a les 18:30 hores

Per Berta Ruiz

Imatge del Parc infantil de Nadal de l'any passat
Imatge del Parc infantil de Nadal de l'any passat | Berta Ruiz

Ja està tot a punt per celebrar el Nadal a Cambrils. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació del programa d'activitats nadalenques, organitzat conjuntament per set departaments municipals i una dotzena d’entitats de Cambrils. Hi van ser presents l'alcaldessa –Camí Mendoza–, el regidor de Cultura i Festes –Lluís Abella– i la regidora de Promoció Econòmica, Ana López.

El nou programa "Juguem per Nadal" substitueix el Parc Infantil de Nadal

Una de les novetats més destacades d'enguany és que el Parc infantil de Nadal que es feia al Palau Municipal d'Esports serà substituït pel nou programa "Juguem per Nadal". Serà un parc itinerant que omplirà de jocs i tallers Cambrils amb vuit propostes a diferents espais de la ciutat. El programa començarà el 27 de desembre al passeig d'Albert, on la companyia Tombs Creatius hi instal·larà 10 caixes amb una història i un personatge per descobrir i el cinema més petit del món. El 28 de desembre les activitats es traslladaran a la plaça del Pòsit i consistiran en tallers de tota mena, des de pintacares o xapes fins a dansa o percussió, a càrrec d’Àtic Educació, Estudi Gisel i Escola Crea’t.

El dimecres 2 de desembre la plaça de l’Ajuntament es convertirà en una pista de circ de la mà d’experts de categoria. La companyia Passabarret portarà la seva carpa Berta per posar a prova les habilitats dels més atrevits i atrevides i Txequi – Movem Muntanyes muntarà un circuit d’agilitat de fustes i cordes. La festa continuarà el 3 de desembre al passeig Miramar amb el laberint de gran format d’Itinerània de parets transparents, passadissos franquejats i enigmàtiques portes i l’espai d’oci intergeneracional de Toc de Fusta per descobrir i experimentar a través dels 21 jocs, autòmats i mecanismes d’en Crusó. Per acabar, el 4 de desembre, tornaran els tallers de sempre a la plaça de la Vila.

Segons ha comentat Abella, "feia un temps que al Parc de Nadal li volíem donar un tomb, fer-lo més atractiu i arribar a més gent. Volíem sortir al carrer i fer activitats a diferents llocs, tot creant un ambient nadalenc. Les activitats seran gratuïtes i el Palau Municipal d'Esports estarà reservat per si algun dia fa mal temps".

Altres actes destacats

El regidor de Festes –Lluís Abella– també va desgranar alguns dels actes més destacats del programa com són: l’arribada de la llum de la pau, el concert de cloenda del 50è aniversari de la Coral Verge del Camí, el concert solidari de l’Escola Municipal de Música per la Marató de Tv3, la cagada popular del tió de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar, la Missa del Gall, l’obra de teatre “La ratera” a càrrec de La Teca, el Cap d’Any Jove amb la Banda Biruji i la Festa Fluor, i diverses activitats esportives.

D’altra banda, també hi ha el programa d’activitats organitzat per les tres associacions de comerciants i l’Ajuntament per dinamitzar la campanya nadalenca, que ja va començar el 5 de desembre amb el Mercat de Nadal de Vilacentre. Entre altres propostes, hi ha els tres tallers del Mercat de la Vila el 14, 22 i 29 de desembre, la pista de patinatge, el concurs d’aparadors i sorteig de la Unió de Botiguers – Cambrils Obert, i la campanya per la salubritat del mar, la recollida de taps solidaris, la benvinguda dels tions i la masterclass de swing de l’Associació Xarxa del Port.

El desembarcament dels Reis d’Orient

La Festa de Reis, segons va apuntar Abella, seguirà el format encetat l'any passat. Els tres Reis d’Orient arribaran a Cambrils per mar dissabte 5 de gener a les 18:30 hores i per amenitzar l’espera a partir de les 18 hores hi haurà animació al port amb els Timbalers Cop de Cap. Els focs d’Artifici anunciaran l’arribada de Ses Majestats i seguidament s'iniciarà la gran cavalcada pels carrers i places de la vila. En arribar a la plaça de l’Ajuntament, es donarà la benvinguda a la ciutat a Gaspar, Melchor i Baltasar, que faran la recollida de cartes, i s’oferirà xocolata a les persones assistents. L’endemà els tres Reis repartiran els regals per les cases.

Com és tradicional a Cambrils des de fa més d’un segle, el dissabte 6 de gener, els Reis d’Orient repartiran casa per casa les joguines i els regals als nens i nenes que ho hagin sol·licitat. El repartiment començarà per barri de la Parellada, la plaça del Pòsit i les urbanitzacions de Llevant i Ponent.

Els heralds de Ses Majestats arribaran uns dies abans per preparar el camí. Desembarcaran el 30 de desembre a les 12 hores al port i recolliran les cartes el 2 de gener a partir de les 18:30 hores recolliran les cartes a les places de la Vila i del Pòsit.

Com cada any, el programa d’actes reial està organitzat per l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle amb la col·laboració de l’Ajuntament, entitats, empreses i voluntaris.

Participació dels departaments, entitats locals i associacions comercials

A la roda de premsa, l'alcaldessa va voler agrair l’esforç dels diferents departaments de l’Ajuntament, la implicació d’entitats com l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle, i la col·laboració de les tres associacions de comerciants. L’alcaldessa va convidat a la ciutadania a aprofitar aquests dies per sortir al carrer, gaudir de l’ampli programa d’activitats i viure la màgia i la il·lusió d’aquests dies. Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica va parlar de les dues vessants de les activitats nadalenques, la més social i la més econòmica, i va destaca el paper de teixit comercial local en la cohesió i la dinamització de la ciutat.

Roda de premsa de presentació del programa d'activitats de Nadal. D'esquerra a dreta: Ana López, Camí Mendoza i Lluís Abella

 

Comenta aquest article