Esports

Motociclisme

Torna el trial a Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de la prova de trial, el passat diumenge al matí
Imatge de la prova de trial, el passat diumenge al matí | Berta Ruiz

El trial, de la mà d'un ressuscitat Moto Club Cambrils, ha tornat a ser protagonista destacat de l'actualitat esportiva local. Aquest passat cap de setmana, coincidint amb els dies de la Festa Major de la Immaculada, s'ha celebrat el Trial Open puntuable pel Campionat Provincial de Tarragona, que ha comptat amb 49 participants repartits en les tres categories, groga, verda i vermella, en les modalitats clàssic (motos de més de 25 anys d'antiguitat) i modern. En la categoria vermella va quedar campió Miguel A. Bermejo amb moto moderna i Anton Mill, amb moto clàssica. En categoria verda la guanyadora va ser Neus Múrcia en moto clàssica. En moto moderna va quedar primer Jordi Rocamora. Pel que fa a la categoria groga, el guanyador va ser Carmelo Florenza, en moto moderna, i el primer classificat en moto clàssica va ser Magí Baiget.

La prova puntuable pel campionat provincial es va celebrar el diumenge passat, sortint del Parc del Pescador i superant diferents zones distribuïdes al llarg de la riera d'Alforja i el barranc de la Verge del Camí. El dia abans, dissabte 8 de desembre, l'activitat motociclista es va centrar en l'estage femení que va comptar amb demostracions a càrrec de Miquel Gelabert, que enguany ha quedat quart al Mundial i que ha estat el guanyador de l'especialitat prèvia al nivell top, i de Neus Múrcia, una jove trialera que està despuntant amb força. Per contra, la cinc vegades campiona del Món, Emma Bristow, no va poder ser-hi present per un compromís protocol·lari de darrera hora al seu país, Gran Bretanya. Concretament, la reina Elisabet d'Anglaterra li feia, aquest mateix dissabte, un reconeixement oficial pels seus cinc títols mundials aconseguits.

Voluntat de seguir fent el trial, l'any vinent

Des de feia uns tres anys i per aquestes dates, els membres del Moto Club Cambrils celebraven un trial, no puntuable, que sortia del pàrquing de la benzinera de la Cooperativa Agrícola i feia unes quantes zones pel barranc de la Verge del Camí. Segons explicava Esteve Solana, portaveu del Moto Club Cambrils, "enguany ens va sortir l'oportunitat de fer aquesta prova oficial i la veritat és que tot ha sortit molt bé. Els participants ens han felicitat tant pel nivell de les zones com pel recorregut". Solana va afegir que "això ens dóna ànims per a seguir fent aquest campionat l'any vinent". Solana també va voler destacar la col·laboració que s'ha establert amb la Xarxa del Port, en què una vintena de botigues associades a aquesta entitat han col·locat motos als seus aparadors, gairebé totes provinents de la col·lecció particular de César Vallvé, de La Secuita. D'altra banda, l'espai de la Torre del Llimó ha acollit una exposició de motos antigues provinents de gent de Cambrils.

 

L’Apunt

Moto Club Cambrils, 45 anys d'història
El Moto Club Cambrils no ha deixat d'existir, des de la seva fundació, l'any 1973. El que sí que havia passat és que des de l'any 2003 ja no realitzava cap activitat i ara fa uns tres anys, des de la Federació Espanyola de Motociclisme se'ls va donar de baixa temporal. Segons explicava Esteve Solana, aquest any vinent hi ha la intenció de tornar-lo a activar i posar-ho tot en ordre. En l'historial del Moto Club Cambrils s'hi comptabilitzen l'organització, durant cinc anys consecutius, de la darrera prova del Campionat d'Espanya de Trial, a finals de la dècada dels 70. Segons va explicar Solana, "durant dos d'aquests anys es va decidir el campionat a la prova de Cambrils, entre Manel Soler i Toni Gorgot. Un dels anys, vam arribar a fer un trial que tenia un recorregut de 150 km a una sola volta i amb 65 zones diferents. En aquest trial hi van arribar a intervenir fins a 400 persones en l'organització. El trial de Cambrils va arribar a ser el millor trial de l'estat espanyol i un dels de més ressò a Europa". aquest trial recorria els termes municipals de Mont-roig del Camp, Pratdip i Colldejou, entre d'altres, i tenia la sortida al pàrquing del Club Nàutic de Cambrils. A part del trial, el Moto Club Cambrils també va organitzar proves d'enduro a la platja del Regueral, proves al circuit de Calafat, proves del campionat de Catalunya i provincial de Motocros al circuit del Pinaret i també diferents proves de trial a d'altres poblacions del territori. El Moto Club Cambrils també va organitzar campionats de karts fins que es va formar el Club Kàrting Cambrils, amb gent provinent del Moto Club.

Comenta aquest article

Galeries relacionades