Informació general

El plenari municipal aprova el projecte de remodelació integral del barri de la Llosa

Per Berta Ruiz



Aspecte actual del carrer de les Orquídees, al barri de la Llosa
El ple ordinari celebrat ahir al vespre va aprovar el projecte de remodelació del barri de la Llosa. Segons va explicar l'alcalde -Robert Benaiges- en la roda de pemsa prèvia al ple, "aquest era un dels objectius importants d’aquest mandat, tirar endavant l’urbanització d’un barri que té una gran superfície -construït a finals dels 60 i 70 amb unes condicions urbanístiques determinades- i que avui en dia, pateix un procés de degradació que necessita d’una actuació urgent a nivell urbanístic i a nivell de serveis".
Aquest projecte es dividirà en tres fases: la primera d'elles es situa entre el carrer de les Orquídees fins a tocar de l'N-340, és a dir la zona nord, i que inclou un total de 12 carrers. La segona fase inclou els carrers situats entre el càmping la Llosa i la urbanització l'Albereda, i la tercera, seria des de la carretera de les Lloses, a l'esquerra del càmping la Llosa, fins a tocar del sector 9, és a dir, fins a l'avinguda dels Gladiols.
El cost total de les obres s'eleva a uns 12 milions d'euros, i segons va explicar Robert Benaiges, l'Ajuntament ja disposa de 3 milions d'euros dins del pressupost municipal d'aquest 2006, per afrontar la primera fase de les obres.

Polígon de Belianes 1

En el ple ordinari d'ahir, també es va passar l'acord transaccional que posa fi al procediment judicial plantejat per l'empresa Viescu 89 SA, contra l’aprovació definitiva del projecte de reparcel·lació del Polígon Belianes 1. Sobre aquest tema, el regidor d'Urbanisme -Joan Recasens- va explicar que “som hereus d’un urbanisme portat al llarg de molts anys, en el què el polígon industrial Belianes en teoria "no existia", però sí existia a la pràctica. Això és el resultat de fer les coses mal fetes des del bon començament, quan no es va planificar degudament el polígon". Segons Joan Recasens, el passat equip de govern de l'Ajuntament va fer el projecte de reparcel·lació i el pla parcial, per tal d'inscriure totes aquestes naus al registre, "però considerem que no es va fer molt encertadament i hi va haver propietaris que teníen propietats allà però que després no tenien naus de resultat i que es donaven unes indemnitzacions irrisòries pel valor de mercat que marca aquella zona".

Alguns dels propietaris van iniciar contenciosos contra l'Ajuntament de Cambrils. Joan Recasens explicava ahir en roda de premsa, que durant dos anys s'han realitzar nombroses converses i propostes per intentar arribar a un acord, amb la retirada del contenciós, i la compensació de l'aprofitament que teníen i se'ls hi reconeix a l'altre sector industrial que es desenvoluparà al costat. Segons Recasens, "després d'això, al cap d'uns 25 o 30 anys, tindrem per fi aquest tros del polígon industrial de Belianes completament legalitzat. Ara falta fer el pas final que és arreglar instal·lacions, carrers,..."

D'altra banda, Robert Benaiges i Joan Recasens van avançar que, ja s'està treballant en el projecte del futur Polígon de Belianes Sud, que es podria començar a urbanitzar entre setembre i octubre de 2007. La nova superfície tindrà un sòl industrial de 35 hectàrees, amb capacitat per unes 700 o 900 activitats.

Expropiacions forçoses

El ple ordinari d'ahir, també va incloure l'aprovació del Full d’Apreuament municipal per l’expropiació forçosa del carrer de Miquel Planàs número 27 i l'aprovació del conveni d’acord en el preu finalitzador del procediment d’expropiació forçosa dels terrenys situats al Passeig Marítim104, afectats per l’execució del projecte d’estabilització de les platges a ponent. En el primer cas, correspon a un petit tram, just al costat de la zona de vianants del carrer de Ramon Llull i la zona propera a la plaça de Catalunya. En aquest tram, hi havia tres propietaris, amb dos dels quals es va arribar a un acord de preu, però amb el tercer no hi va haver acord. Es va iniciar doncs, un expedient d’expropiació forçosa que arribarà al seu terme en els propers mesos. De moment, en els propers dies s'arranjarà una part d'aquest tram a l'espera de tramitar la part expropiada.
I l'altra expropiació és la darrera que queda a la zona del passeig de ponent, on aquest proper any han de començar les obres del passeig marítim de ponent.

Altres temes

Altres temes van ser l'aprovació inicial del document relatiu a les correccions d’errades del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. Una revisió exhaustiva de petites errades, modificacions i qüestions puntuals que s'han detectat en el Pla General.

També es va aprovar l’expedient de suplement de crèdit número 8/06 de l’Ajuntament que servirà per a reajustar totes les partides pressupostàries per tal d’afrontar el que queda d’exercici. Aquest suplement és d’un milió i mig d’euros aproximadament, que es nodreix especialment del canvi de partides i d’una aportació extraordinària de 274.000 euros de majors ingressos.

Un altre dels punts de l'ordre del dia, va ser l'adscripció de la nova regidora de CiU -Mercè Dalmau- a les corresponents Comissions Informatives triades: Ensenyament i Formació, Obres Públiques i Paisatge Urbà, Esport i Seguretat Ciutadana, Medi Ambient, Joventut i Participació Ciutadana, Hisenda i Benestar Social i Polítiques d’Igualtat.

Comenta aquest article