Societat

Salut i activitat física

L'escola Guillem Fortuny rep una menció especial a la Jornada PAAS 2018

Per Redacció

Un moment de l'acte de lliurament de la menció a l'escola Guillem Fortuny
Un moment de l'acte de lliurament de la menció a l'escola Guillem Fortuny | Cedida

El passat 26 de novembre, l’escola Guillem Fortuny va rebre una Menció especial pel projecte "Sa i fort, tot ho pot! Fomentar uns bons hàbits saludables és cosa de tots", en el marc de la XI Jornada PAAS (Pla Integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l'Activitat Física i l'Alimentació Saludable).

L’acte que es va realitzar l'auditori de Caixa Fòrum a Barcelona atorga premis i mencions a projectes que tenen com a objectiu identificar, reconèixer i difondre iniciatives que  contribueixin a assolir els objectius del PAAS en els àmbits d’actuació següents: educatiu, sanitari, comunitari, laboral, social  i de recerca.

El projecte SA I FORT, TOT HO POT! ha estat realitzat per la mestra d’educació física del centre, Patricia Florenza i es va presentar a l'àmbit educatiu.

Aquest projecte contempla 5 grans eixos d’actuació:

- La salut com a eix vertebrador i com a treball interdisciplinar amb l’objectiu d’aconseguir hàbits saludables des de la infància.

- L’àrea d’educació física amb l’adquisició de coneixements, habilitats, valors i competències relacionades amb el cos i la seva activitat motriu.

- El Pla Català de l’esport a l’escola (PCEE) ambla pràctica d’activitat física extraescolar que contribueix a la millora de la qualitat de vida, possibilitant la pràctica de les activitats corporals per a tothom, sense distinció ni diferenciació de cap mena.

- El programa Suport Vital als centres docents. Iniciativa, dirigida a la població escolar i a la població general, té com objectiu la presa de consciència del problema que representa l’aturada cardíaca amb l’eslògan “Nens salvant vides. Aprenent Ressuscitació Cardiopulmonar a les escoles”.

- Rutes escolars “Xino-xano Cambriescola” per tal de promoure que els infants vagin a l’escola d’una forma saludable i sostenible. Es troba en fase d’estudi i pretén dissenyar rutes segures per als infants de Cambrils per a que aquests puguin anar caminant al centre educatiu amb autonomia.