Informació general

El cambrilenc Manuel Niñerola i una empresa xinesa posen en marxa una empresa d'energia solar tèrmica

Per Judit Pinazo



D'esquerra a dreta, Rubén Amparan, Jiao Qingtai, Manuel Niñerola, Miguel Du i Neli Niñerola, dimarts a Barcelona
Dimarts al migdia es va presentar a la Casa Asia de Barcelona, l'empresa Wolss Sunrain Solar Energy, dedicada a la comercialització d'energia solar tèrmica i fotovoltaica d'alta qualitat, amb l'empresari cambrilenc Manuel Niñerola al capdavant.

L'empresa, que es va presentar dimarts als mitjans de comunicació, neix fruit d'una aliança entre el grup empresarial cambrilenc Manuel Niñerola Grup Immobiliari, S.A. i l'empresa xinesa Jiangsu Sunrain Solar Energy, empresa líder a Xina en el sector de la investigació i producció d'equips generadors d'energia solar tèrmica. A l'acte hi van assistir una nombrosa representació dels alts càrrecs de l'empresa, el President  -Manuel Niñerola-, el Director General -Miguel Du-, la Directora General Adjunta i Directora de Màrketing -Neli Niñerola-, el Director Tècnic -Rubén Amparan- i l'enginyer en cap de Jiangsu Sunrain Solar Energy Co. Ltd -Jiao Qingtai-.

Wolss Sunrain, que preveu iniciar la fabricació el proper mes de febrer, ha comptat amb l'assessorament i la col·laboració d'algunes de les més prestigioses universitats internacionals i de científics com el Premi Nobel en Física, Yang Zhen Ning. El principal objectiu de l'empresa, tal i com explicava Manuel Niñerola dimarts en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, és posicionar-se com a empresa líder en la fabricació i comercialització de l'energia solar tèrmica a l'Estat i també a nivell europeu.

Cambrils i Móra d'Ebre

Wolss Sunrain tindrà la seu a Cambrils i ha instal·lat la fàbrica a Móra d'Ebre en una superfície aproximada de 10.000 m2, en un entorn que els seus principals responsables qualifiquen d'agradable. Un espai que va molt en sintonía amb la filosofia de l'empresa, que és la de respecte cap al medi ambient.

La inversió inicial de la posada en marxa de l'empresa, explicava Niñerola, ha estat superior als 3 milions d'euros i preveu, en la primera fase d'expansió de l'empresa, una producció de 15.000 m2 de superfície de plaques solars. Pel que fa a la facturació, durant el primer any, l'empresa la situa entorn els 37,7 milions d'euros i la quota de mercat prevista està entorn el 20%  de les necessitats del mercat espanyol en energia solar fotovoltaica i el 25% d'energia solar tèrmica.

La tecnologia del Heat Pipe

Un dels principals objectius de Wolss Sunrain és contribuir en pal·liar el deteriorament del medi ambient i l'empresa es presenta com una solució molt rentable a mig termini, tan pel sector immobiliari com per l'industrial, davant del continu augment dels preus de les energies basades en les fonts orgàniques.

Tot i que l'empresa també comercialitzarà plaques fotovoltàiques, una de les principals novetats, és la tecnologia Heat Pipe, col·lectors solars formats per tubs que es poden col·locar en qualsevol posició i funcionen també els dies mig ennuvolats. El sistema de tubs, doncs, ofereix un millor rendiment i minimitza les pèrdues associades a la conversió d'energia radiant.

Tal i com explicava en la presentació, Neli Niñerola, els principals canals de comercialització de l'empresa, són en primer lloc, el sector immobiliari. Recordem que amb el nou codi tècnic actualment totes les noves construccions estan obligades a utilitzar l'energia solar. Un altre dels canals de comercialització són el sector industrial i més endavant el sector domèstic a través de grans grups de distribució.

Comenta aquest article