Informació general

Joventut

El consistori acorda reforçar la prevenció de l'addicció al joc entre els menors d'edat

Per Berta Ruiz

El jovent menor d'edat és un dels sectors sobre els quals es vol fer una major conscienciació
El jovent menor d'edat és un dels sectors sobre els quals es vol fer una major conscienciació | Lluís Rovira i Barenys

El ple de l'Ajuntament va aprovar –amb el vot a favor de tots els grups de l'oposició i l'abstenció de la regidora no adscrita Encarni Bello– una moció presentada per Cs sobre la prevenció de l'addicció al joc per part de menors d'edat. Tal com va exposar Imanol Rico, en el text de la moció: "en els últims anys, les apostes s'han convertit en una moda entre els joves espanyols. La possibilitat d'accedir mitjançant dispositius mòbils a les diferents cases d'apostes –que a més es publiciten sense pudor a tots els mitjans– possibilita als joves un accés al joc sense límits ni obstacles que constitueixen veritables armes a l'abast de tots ells". Davant d'això, els acords de la moció s'enfocaven en tres punts: elaborar una campanya escolar de conscienciació als menors a partir de 12 anys de les conseqüències negatives que comporta l'abús de les apostes; elaborar una campanya de conscienciació destinada a pares, mares i/o tutors sobre els riscos del joc i les altes xifres de ludopatia i, estudiar la possibilitat de dur a terme modificacions al POUM per evitar l'obertura de cases d'apostes i de joc en les proximitats dels centres educatius.

La proposta va rebre el suport dels tres regidors no adscrits Cinta Ballesté, Imma Sierra i Santi Gámez, així com de l'AdC en favor de lluitar contra la ludopatia segons va dir Ivan Sanz. Per part del PP, David Chatelain va donar suport al text i va apuntar que aquest problema no només afecta als joves, sinó a d'altres franges d'edat. Oliver Klein de l'NMC va aplaudir la moció en favor de reforçar la feina que ja s'està fent.

En nom de l'equip de govern, el regidor d'Ensenyament –Alejandro Garcia– va dir que, "des de l'Ajuntament ja es treballa en aquest tema d'addiccions i es fa des de diferents àmbits com Joventut, Salut, Benestar Social, etcètera". També va apuntar que el POUM ja recull la distància a la qual es poden posar aquest tipus d'establiments relacionats amb el joc.

Comenta aquest article