Informació general

Política

L'oposició dubta sobre el cost i l'obertura de Ràdio Cambrils

Per Berta Ruiz

Un moment de la sessió plenària d'aquest passat divendres
Un moment de la sessió plenària d'aquest passat divendres | Lluís Rovira i Barenys

L'aprovació de l'expedient de modificació de crèdits del ple del passat divendres –amb el vot contrari de l'NMC, PP, Cs; les abstencions de l'AdC i els regidors no adscrits Cinta Ballesté, Imma Sierra i Santi Gámez i només el vot de suport de la regidora no adscrita Encarni Bello– per valor 1,2 milions d'euros, va deixar una àmplia llista de partides a les quals es destinaran aquests diners. El regidor d'Hisenda –Jaume Gila– va ser l'encarregat de desgranar el llistat. A banda de les dues més importants de 150.000 euros per al Teatre Auditori i 150.000 euros més per a l'antic celler de la Cooperativa Agrícola, també n'hi ha d'altres destacades. Una de les que va aixecar més polseguera entre l'oposició va ser respecte a l'obertura de Ràdio Cambrils. Gila va explicar que es destinaran 10.000 euros per a la compra de mobiliari i 20.000 euros més per a la maquinària de les instal·lacions. Un total de 30.000 euros força criticats pels regidors de l'oposició.

Dubtes sobre el cost i l'obertura de Ràdio Cambrils

El primer en manifestar-se va ser el regidor de l'AdC –Ivan Sanz– que va recordar el suport del seu grup a l'obertura de la ràdio, però va preguntar quant costarà tot al final.

Un dels més crítics amb aquest punt va ser el portaveu del PP –David Chatelain– qui va posar en dubte que s'arribi a obrir Ràdio Cambrils. “Tot indica que no s'obrirà i tampoc tindrà continuïtat en el proper mandat. Es tracta d'un projecte obsolet que juga amb els recursos públics, només per complir una promesa electoral” va dir. Imanol Rico de Cs també va criticar aquests 30.000 euros per a la ràdio dient que, “al final serà un altre forat econòmic de la casa”.

Per part de l'NMC, el regidor Oliver Klein també va manifestar els seus dubtes. “Ja anem tard amb el timing per a la seva posada en marxa; van sorgint noves coses... S'ha apostat per un model com el que ja hi havia... Quan s'obrira? Quin cost tindrà?”.

Altres partides destacades

Altres partides importants de l'expedient de modificació de crèdits són: 107.000 euros per a l’obertura de la nova Oficina Local d’Habitatge; 100.000 euros per a arranjaments de la via pública; 126.000 euros per a plans d'ocupació municipals; 52.000 euros per a noves tecnologies; 50.000 euros per a la millora de la piscina; 18.000 euros per als camps de futbol, la climatització d’equipaments esportius, entre d'altres. Els grups de l'oposició van criticar la falta d'explicació i de concreció de moltes d'aquestes partides. Per exemple van preguntar on s'instal·larà l'Oficina Local d'Habitatge o en quines zones de la via pública es prioritzaran les inversions. Sobre la via pública, el regidor Antonio Laguna va dir que es tracta d'una partida genèrica que es repartirà on es cregui més oportú.

El vot contrari del PP, C's i l'NMC va venir motivat per la falta d'informació per part del govern.

Comenta aquest article