Informació general

Entitats

S’inaugura el casal popular «El Polvorí»

Aquest passat dissabte 1 de desembre va tenir lloc l’acte d’inauguració del casal popular “El Polvorí” ubicat al carrer Alexandre Frías núm.12

Per Redacció

El casal popular El Polvorí es troba al carrer d'Alexandre Frias
El casal popular El Polvorí es troba al carrer d'Alexandre Frias | Lluís Rovira i Barenys

Aquest passat dissabte 1 de desembre va tenir lloc l’acte d’inauguració del casal popular “El Polvorí” ubicat al carrer Alexandre Frías núm.12. Tres membres de l’entitat Jordi Rovira, Neus Domènech i Ignasi Martí, van ser els encarregats de presentar el casal i donar la benvinguda als assistents. Tal i com van explicar, el precedent que hi va haver entre 2015 i 2016 amb la posada en funcionament del primer casal va ser un dels motivadors a tirar endavant el projecte actual i obrir un espai per fomentar la “transformació social” a Cambrils. També van parlar sobre  la necessitat d’obrir un espai autogestionat per treballar en xarxa amb altres col·lectius i entitats.   A l’acte també va parlar un representant de la Xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans”, una del casal de Vila-seca “El Rebotim” i un del de Riudoms “La Calderera”. Tots ells van encoratjar a tirar endavant el nou casal i treballar en favor d’una societat activada.

Després de l’acte de presentació, va venir el vermut i el dinar popular que va congregar a més de 40 assistents. La sobretaula va estar amenitzada amb les cançons de dos acordionistes i posteriorment hi va haver la inauguració de l’exposició de fotografies i cartells “Cambrils, 1 any de lluita” amb imatges de les mobilitzacions que hi ha hagut des del Referèndum de l’1 d’octubre fins les darreres setmanes amb la convocatòria feminista del 25 de novembre. Majoritàriament les imatges recullen manifestacions, concentracions i encartellades que hi ha hagut a Cambrils a favor de la República, pels presos polítics i reivindicacions socials. Amb aquest acte es va donar per finalitzada la jornada d’inauguració.

Des d'ara el casal popular El Polvorí obre un període de captació de socis. El casal popular vol ser un lloc de trobada i de reunions de diferents col·lectius a part d'oferir una programació durant els cap de setmana. De moment el casal popular ja ha fet una crida per a la participació a la propera edició del Carnaval amb la comparsa que volen fer que serà amb vestimenta de milicians.

Taula de parlaments inaugurals del nou casal popular El Polvorí / Foto: cedida
Dinar popular al Polvorí, el passat dissabte / Foto: cedida
A la tarda hi va haver un concert d'acordió / Foto: cedida

 

Comenta aquest article