Societat

Voluntariat

Una taula d’experiències celebra el Dia Internacional del Voluntariat a Cambrils

Per Josep Maria Ferrando

La taula d'experiències es va fer al Centre les Basses
La taula d'experiències es va fer al Centre les Basses | Lluís Rovira i Barenys

El Centre Cívic Les Basses va acollir, ahir a la tarda, la celebració del Dia Internacional del Voluntariat amb una taula d’experiències on ni van participar persones vinculades a diferents entitats on desenvolupen la tasca de voluntaris i voluntàries a Cambrils. Hi eren presents, en representació del món institucional, l'alcaldessa, Camí Mendoza; la regidora de Participació Ciutadana, Ana López; el regidor d'Ensenyament, Alejandro Garcia i el coordinador territorial Josep Cabrera, de la Federació Catalana de Voluntariat Social, que són els organismes que gestionen el Punt de Voluntariat a Cambrils.
L’acte es va desenvolupar en dos torns de paraula. En el primer van intervenir Maribel i Maria Cinta d'Amics de la Gent Gran, Mercè i Laura de la Fundació El Sueño de la Campana i Apel·les d'Aixopluc i en el segon torn van parlar  Josep Maria de Voluntariat per la Llengua, Núria i Vero d'Amigats, Carme de Fundació Pere Tarrés (que a Cambrils tenen l'esplai Gripau Blau) i Víctor de Creu Roja.
Tots els participants van exposar l’experiència de transformació personal i social que sorgeix al participar en activitats i accions que comporten donar una part del seu temps al voluntariat en qualsevol dels seus àmbits. En el que van estar d’acord totes les persones que van parlar és que el sentiment que genera el voluntariat és que sempre es rep més del que es dóna. Van cloure l’acte les paraules de la regidora Ana López, agraint la tasca dels voluntaris i voluntàries i animant-los a continuar la seva tasca. Després es va servir un petit refrigeri als assistents.

Segon torn d'intervencions a l'acte d'ahir a la tarda / Foto: Cedida

 

Comenta aquest article