Esports

Trial

S'organitza el Trial Copa Clàssic i un stage de trial femení, per als dies 8 i 9 de desembre

Per Berta Ruiz

Presentació de la Copa Trial. D'esquerra a dreta: Josep M. Vallès, Camí Mendoza i Esteve Solana
Presentació de la Copa Trial. D'esquerra a dreta: Josep M. Vallès, Camí Mendoza i Esteve Solana | Berta Ruiz

Cambrils acollirà el Trial Copa Clàssic Cambrils i un stage de trial femení el cap de setmana 8 i 9 de desembre. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor d’Esports, Josep Maria Vallès, i el president del Moto Club Cambrils, Esteve Solana, presentaven, ahir, aquest esdeveniment esportiu, que tindrà l’epicentre a l’aparcament del Parc del Pescador.

El cap de setmana començarà amb l’stage de trial femení que es portarà a terme dissabte, 8 de desembre, a partir de les 10 hores i que comptarà amb una demostració de la campiona del món Emma Bristow.El diumenge, 9 de desembre, a partir de les 10 hores, es disputarà el Trial Cambrils Copa Clàssic, que serà puntuable pel campionat provincial de l’especialitat. La zona de sortida i els boxes dels equips se situaran al pàrquing del Parc del Pescador. Les diferents zones, que els pilots hauran de passar sense posar els peus a terra, estaran ubicades al llarg de la riera d’Alforja i el barranc Mare de Déu del Camí.

Una cinquantena de pilots

L’organització preveu que participin en la competició més de 50 pilots, dividits en les categories groga, verda i vermella segons el seu nivell. El pilots hauran de demostrar les seves habilitats seguint un recorregut que pujarà per la llera de la riera d’Alforja fins arribar a sota el pont de la carretera que va del Parc Samà a Reus, una ruta per un camí lateral paral·lel a l’A7 fins al barranc de la Mare de Déu del Camí per acabar a la platja i dues zones que s’instal·laran a la desembocadura de la riera d’Alforja. També cal destacar la presència d’alguns pilots destacats, com Miquel Gelabert.

Exposició de motos a la Torre del Llimó

A més de la competició, s’ha organitzat una exposició de motos a la Torre del Llimó, que obrirà des del dimecres a 5 fins el diumenge 9 de desembre, de 10 a 13:30 hores i de 17 a 21 hores. En aquesta exposició es podran veure motos de diferents tipus i els visitants es podran fer fotos amb una vespa de l’any 1952.

L’esdeveniment també es promocionarà amb motos de trial instal·lades a 21 aparadors de comerços de la Xarxa del Port. El trial col·labora amb l’associació Enach i durant l’esdeveniment es llegirà el manifest contra la violència masclista.

Reforç de la destinació de turisme esportiu

L’alcaldessa de Cambrils va afirmar que aquest tipus d’esdeveniments programats fora de la temporada més turística ajuden a la desestacionalització i reforcen la imatge del municipi com a destí de turisme esportiu. El regidor d’Esports va animar a la ciutadania a anar a veure l’espectacle i va explicar que l’organització d’aquesta competició també posarà en valor la vessant més lúdica d’espais naturals com les lleres i els barrancs. També va recordar que durant aquest 2018 s'han organitzat més de 80 esdeveniments esportius a Cambrils de diferents disciplines, on hi han participat més de 30.000 esportistes. Per la seva part, el president del Moto Club va explicar que el Trial Copa Clàssic vol ser un remember del campionat que es va iniciar a Cambrils durant els anys 70, que va arribar a ser puntuable pel campionat d’Espanya i va ser considerat un dels millors d’Europa.

 

 

 

 

Comenta aquest article