Cultura

Art

Arriba l'onzena edició de Tallers Oberts amb una trentena d'artistes locals

Per Redacció

Presentació dels Tallers Oberts, ahir al migdia, davant de les lletres de Cambrils
Presentació dels Tallers Oberts, ahir al migdia, davant de les lletres de Cambrils | Berta Ruiz

Un total de 28 artistes cambrilencs i 5 artistes convidats obriran els seus tallers al públic el cap de setmana del 8 i 9 de desembre per donar a conèixer la seva obra, en el marc de la Festa Major de la Immaculada. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Cultura i Festes de Cambrils, Lluís Abella i alguns dels artistes participants van presentat, ahir, l’onzena edició de Tallers Oberts i la guia editada pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La nova imatge de la guia ha estat dissenyada per la pintora i il·lustradora Marta Nolla, que també participa en la iniciativa.

Amb l’objectiu d’acostar la ciutadania a l’art en general i als i les artistes cambrilencs en particular, Tallers Oberts és una oportunitat per endinsar-se al món dels diferents creadors i creadores que fan de l’art una forma de vida, compartir una estona de conversa, conèixer el procés creatiu i gaudir de la riquesa de les seves obres.

La ruta dels tallers

La informació perquè els visitants puguin seguir la ruta dels tallers es pot trobar a la guia que es repartirà pels tallers, per diferents equipaments municipals i també es pot consultar al web. Els tallers obriran les portes el dissabte 8 de desembre de 11 a 15 hores i de 17 a 20 hores i diumenge d’11 a 14 hores. Com l’any passat, Vermuts Miró oferirà un petit tast a cada taller.

Els artistes participants d’aquesta onzena edició, d’àmbits tant diversos com la pintura, l’escultura, la fotografia, la joieria, la restauració, la ceràmica o la il·lustració, són Jobacasén, Jesús Gómez, Xavi Castellnou, Dolors Ortuño, Marta Fàbregas, Gemma Felip, Raquel Sarrà, Nuri Mariné, Laura Mestres, Marta Nolla, Ma Lluïsa Recasens, Montserrat Recasens, Alberto Insa, Rafael Rubio, Núria Pons, Pierre Mêlandie, Sara Estalella, Jordina Ros, Pere Estadella, Dídac Sauret i Rocío Franco, Belen Domingo, Asun García, Beatriu mar, Cristina Salvans, Laura Alvarez, Paco Rodriguez i Queralt Osorio. Com a artistes convidats també hi haurà Meritxell Varela, Dolors Castells, Elena Zenkova, Eulàlia Calçada i Jaume Romaní.

Com en altres edicions, un dels edificis més emblemàtics del municipi, la Torre del Port, acollirà cinc artistes que portaran allí el seu taller gràcies al suport del Museu d’Història de Cambrils.

A més, enguany el projecte cultural comptarà amb dos espais nous. El Cinema Rambla de l’Art oferirà l’exposició de l’obra de Belen Domingo i l’Escola Crea’t obrirà les portes per primera vegada a Tallers Oberts amb la mostra del treball d’en Dídac Sauret i la Rocío Franco.

Solidaritat amb La Marató de TV3

També com a novetat, aquest programa que dóna suport, exposa i alimenta l’art, tindrà també una vessant social amb el sorteig “Un plat ple d’art per la Marató”. Cada artista participant ha dibuixat, pintat o decorat un plat que se sortejarà entre totes les persones que adquireixin les butlletes que es vendran als propis tallers a tres euros. Els beneficis es destinaran a la Marató de TV3, enguany dedicada al càncer.

Tota la informació de Tallers Oberts es pot consultar a les pàgines de Facebook Tallers Oberts i Cambrils Cultura i també a la web del Departament de Cultura de l’Ajuntament.

Comenta aquest article