Informació general

Concentració

Oriol Junqueras encoratja els Avis i Àvies de Cambrils; «persistiu, perquè estem sembrant la llavor de la llibertat»

A la concentració d'ahir al matí es va llegir la carta que el vicepresident Oriol Junqueras ha escrit pels Avis i Àvies de Cambrils com a resposta a una que ells li havien fet arribar fa un parell de setmanes

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies, ahir, al seu pas pel passeig d'Albert
Els Avis i Àvies, ahir, al seu pas pel passeig d'Albert | Lluís Rovira i Barenys

Un altre dimecres i una altra jornada de reivindicació dels Avis i Àvies de Cambrils per demanar l'alliberament dels presos polítics. Aquest cop, com a primer acte de la concentració reivindicativa, es va llegir la carta que Oriol Junqueras havia escrit pels Avis i Àvies de Cambrils com a resposta a una carta que aquest col·lectiu li va fer arribar ara fa uns 15 dies, a través de l'alcaldessa Camí Mendoza, en la visita que aquesta els va fer a la presó de Lledoners. Oriol Junqueras comença la carta explicant un fet quotidià viscut des del seu captiveri, "el 2 de novembre el meu fill va fer 6 anys i en Quim Forn i jo mateix un any que som a la presó" i recorda que en aquest temps ha estat, primer, a Estremera, i des de fa un temps a Lledoners. Més endavant Junqueras explica que "l'altre dia vaig poder veure la vostra alcaldessa, la Camí Mendoza, que em va explicar el vostre esforç incansable i em va fer arribar les vostres cartes. Us vull fer saber, molt sincerament que tots agraïm el vostre escalf i compromís, us vull fer saber que ens sentim forts, cada dia més forts. Probablement la presó serà llarga, anys. Estem preparats. De la presó en sortirem amb el cap ben alt, en sortirem més forts i, alhora, estem convençuts que el règim monàrquic en sortirà més afeblit. Nosaltres podrem mirar a tothom als ulls, sense rancúnia. Altres, difícilment ens podran aguantar la mirada".

Més endavant, Junqueras escriu que "nosaltres, persistirem. Per tant, persistiu, perquè estem sembrant la llavor de la llibertat. Si el preu d'aquesta llibertat és una llarga presó, pagarem aquest preu, serens. Possiblement és inevitable que sigui així, potser és fins i tot necessari". En la carta, Junqueras explica que "mai ens penedirem d'haver fet un referèndum" i també diu que "no tindrem un judici just, ho sabem, tard o d'hora aquest procés contra la llibertat arribarà al Tribunal Europeu dels Drets Humans, veurem quina cara fan els que ens han tancat en una presó". La carta acaba amb la frase "som el fruit de moltes derrotes però també la llavor de totes les victòries" i amb el desig de que "un bon dia ens podrem saludar caminant pel Mercadet i la podrem fer petar a tocar del mar".

"Bella Ciao"

Després de la lectura de la carta es va fer una variació respecte al que es venia fent fins ara. En comptes de cantar l'Estaca a la plaça de la Vila es va canviar per la cançó italiana Bella Ciao, amb una lletra adaptada que es va repartir entre els concentrats a la plaça. L'Estaca així com els habituals crits per la llibertat dels presos polítics es va cantar durant el recorregut habitual pel carrer de Gimbernat, passeig d'Albert i carrer de l'Hospital. Un cop retornats a la plaça de la Vila es va cantar els Segadors i abans de dissoldre la concentració es va avisar que s'està treballant per fer un autocar des de Cambrils per anar a Madrid, el proper 15 de desembre, per participar en una manifestació en la que hi participaran gent d'arreu de l'estat i sota el lema de #NoHayJusticia.

Els Avis i Àvies, ahir, a l'arribada a la plaça de la Vila / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article