Cultura

Literatura

Ana Maria Franquet debuta com a escriptora amb la novel·la «Más que odio, maldad»

Per Berta Ruiz

Presentació del llibre "Más que odio, maldad" d'Ana M. Franquet, ahir al vespre al Centre Cultural
Presentació del llibre "Más que odio, maldad" d'Ana M. Franquet, ahir al vespre al Centre Cultural | Berta Ruiz

Ahir al vespre al Centre Cultural tenia lloc la presentació del llibre “Más que odio, maldad” d'Ana Maria Franquet. El regidor de Cultura i Festes –Lluís Abella– va ser l'encarregat de fer-ne la presentació, juntament amb l'autora de la novel·la. Ana Maria Franquet debuta com a escriptora amb una novel·la emmarcada en la II Guerra Mundial en la què s'hi combinen ingredients com l'odi, la maldat, les traïcions i l'amor.

Segons va explicar Franquet a revistacambrils.cat, “és una novel·la que tenia en ment des de feia molts anys, de quan era jove, però ha estat ara quan he tingut temps de poder dur-la a terme. És una història que sempre l'he portat amb mi, mai em vaig oblidar d'aquesta novel·la i, ara li he pogut donar forma i donar-li vida als personatges”. A l'obra, tal com ha comentat l'autora, s'hi barregen molts elements: “el relat s'emmarca en la II Guerra Mundial, però la història no és precisament de guerra. Tracta d'uns esdeveniments que van viure diferents persones dins d'aquesta guerra. Crec que és atractiva, perquè hi ha odi, maldat, amor, hi ha una mica de tot... Penso que la seva paraula ganxo és que enganxarà, perquè les persones que l'estan comprant em diuen que se senten dins del llibre i fins que no l'acaben no poden deixar de llegir. No és un llibre de grans pàgines, no té palla. Volia explicar una cosa i fer-ho tal qual”.

Aficionada a l'escriptura i a literatura des de sempre, Franquet ha confessat que també té una obra de teatre escrita i registrada, però que mai l'ha donada a conèixer. Ara, després de la seva primera publicació ja té dues novel·les més en marxa. De moment, està molt satisfeta i il·lusionada amb la bona resposta que està tenint “Más que odio, maldad”. Segons ha dit, “estic satisfeta perquè no sabia si seria capaç, però vistes les reaccions que ha tingut en els dos mesos que fa que va sortir a la venda estic molt contenta amb els comentaris de la gent. Això no vol dir que hagi d'agradar a tothom, però em dóna coratge i satisfacció”.

Comenta aquest article