Cultura

Biblioteca

Els lectors de la Biblioteca comparteixen una tertúlia literària amb l'escriptor i periodista Víctor Alexandre

Per Redacció

La trobada literària va tenir lloc ahir a la tarda a la Biblioteca Municipal
La trobada literària va tenir lloc ahir a la tarda a la Biblioteca Municipal | Berta Ruiz

La Biblioteca Municipal va acollir, ahir a la tarda, una tertúlia literària amb l'escriptor i periodista Víctor Alexandre que va parlar de la seva novel·la “Els amants de la rambla del Celler”, en una sessió oberta del Club de Lectura Adult de la Biblioteca.

L’obra “Els amants de la rambla del Celler”, publicat per l’editorial Meteora, marca el seu retorn a la novel·la després de sis anys d'absència. El llibre està protagonitzat per dos ancians que passegen per la rambla de bracet i el seu veí que els observa. És la història d'amor d'una parella, però també la història d'un país i un continent al llarg del segle passat. La novel·la pren el nom d'una concorreguda rambla de Sant Cugat del Vallès i ens porta també pel Poble-sec de la guerra i la postguerra, pel Sarrià artístic dels anys vuitanta i fa un retrat del París bohemi i existencialista de la dècada de 1960 amb Yves Montand, Simone Signoret, Charles Aznavour, Jacques Prévert o Simone de Beauvoir barrejats amb els personatges de ficció. El relat contraposa la tendresa a la cruesa més extrema, mostra les extorsions actuals del mobbing immobiliari i denuncia els abusos sexuals a menors.

Víctor Alexandre, nascut a Barcelona, treballa en diversos camps literaris i té una llarga llista de publicacions d’assaig, conte, novel·la i dramatúrgia que es pot consultar a la biografia de seva pàgina web. Ha treballat en diversos mitjans de comunicació com Radio 4, l’Avui, El Temps, la Cadena SER o el Canal 33 i actualment col·labora als portals El Món i Racó Català, Cugat.cat i Tot Sant Cugat. Ha rebut els premis Recull (1996), Lluís Companys (2005), Francesc Ferrer i Gironès (2006), Mercè Rodoreda (2008) i Joan Coromines (2014) i Fundació Catalunya Estat (2015).

Comenta aquest article