Informació general

L'Ajuntament de Cambrils rep un premi pel seu Projecte de millora de la gestió dels residus municipals

Per Redacció

L'Ajuntament de Cambrils ha estat premiat amb un accèssit pel seu "Projecte de millora de la gestió dels residus municipals", en la segona edició del Premi Iniciativa Medi Ambient que concedeix la Diputació de Tarragona. Amb aquest premi, es valora l'esforç de l'Ajuntament de Cambrils per desenvolupar un Pla de millora de la gestió de residus i l'augment del percentatge de reciclatge. Els accèssits atorgats han estat de 1.000 euros per projecte.

El projecte està dins del Pla d'acció local cap a la Sostenibilitat (PALS), que contribueix a l'increment
de la recollida selectiva dels residus i la reducció efectiva dels rebuig, arribar a un reciclatge del 50% de les deixalles, percentatge que fixa el Programa de gestió de Residus municipals a Catalunya. Les dades mostren que, des de la implantació d'aquest, al 2005, ha augmentat el percentatge de recollida selectiva d'un 9,9% a un 39% al 2006.

El nou projecte de recollida de residus del municipi es concreta en la implantació de la recollida selectiva de totes les fraccions amb el canvi del sistema de recollida a les zones més densament poblades, a través de contenidors soterrats, i la redistribució dels antics contenidors a les zones amb menys densitat de població. Les accions durant aquest 2006 han consistit en l'ampliació i millora de la deixalleria municipal; la construcció d'una minideixalleria a Vilafortuny i la implantació de la recollida de matèria orgànica i vegetal al Molí de la Torre. La implantació del projecte de millora de la gestió dels residus municipals ha suposat, en el període 2005-2006, una inversió de més de 2 milions d'euros, part dels quals han estat finançats amb ajudes de la Generalitat.







Comenta aquest article