Informació general

Alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer arriben a la semifinal del concurs Picalletres de Canal Reus TV

Per Berta Ruiz



Les alumnes del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer que van disputar les semifinals; d'esquerra a dreta: Alba Chaves, Marta Benaiges i Mireia Vilanova
Els estudiants de tercer d'ESO del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer han participat en el concurs de lletrejar paraules en català Picalletres organitzat per Canal Reus TV.

Segons va explicar Pili Bas -una de les professores de català del centre, juntament amb Cori Cirera- "vam veure que fora interessant participar en aquest concurs i una manera de motivar els alumnes. S'ho van prendre amb moltes ganes". En principi, només hi podien assistir 3 concursants per centre i un màxim de 30 alumnes de públic, tot i que finalment el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer va poder presentar dos equips, amb un total de 6 concursants i 60 assistents com a públic. Entre les tres classes de tercer d'ESO del col·legi es va fer una selecció entre els possibles candidats, i es van configurar dos equips: l'equip A i l'equip B.

El passat 6 de novembre es va fer la gravació del programa als estudis de Canal Reus TV. El grup A del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, format per Marta Benaiges, Alba Chaves i Mireia Vilanova, es va enfrontar a l'IES Lluís Domènech i Montaner de Reus, i se'n va endur clarament la victòria -amb una de les puntuacions màximes dels 20 centres participants de la comarca del Baix Camp- que les va fer mereixedores del pas directe a les semifinals del concurs. Per altra banda, el grup B del centre cambrilenc va perdre en aquesta primera fase contra l'IES Joan Guinjoan de Riudoms.

Els quatre centres que van passar a les semifinals van ser el col·legi Aura, el col·legi Elisabet de Salou, el col·legi Presentació de Reus i el grup A del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer de Cambrils. L'equip cambrilenc es va enfrontar al col·legi Elisabet, però no van poder arribar a la final, que es va decidir entre el col·legi Elisabet de Salou i el col·legi Presentació de Reus.

Ahir dilluns, per Canal Reus TV es va emetre el primer programa, en el què va participar el grup A del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer contra l'IES Lluís Domènech i Montaner. Les emissions del Picalletres continuaran cada dilluns, a les 14.30 de la tarda i a les 21.30 hores del vespre.

Comenta aquest article