Informació general

Salut

L'Ajuntament amplia la xarxa de desfibril·ladors automàtics amb l'adquisició de quatre nous aparells

Per Redacció

El regidor de Salut Pública, Josep Maria Vallès, i el responsable tècnic de Creu Roja, Enrique González Ruiz, amb un dels nous aparells
El regidor de Salut Pública, Josep Maria Vallès, i el responsable tècnic de Creu Roja, Enrique González Ruiz, amb un dels nous aparells | Cedida

L’Ajuntament de Cambrils ha ampliat la xarxa de desfibril·ladors externs automàtics (DEA) amb l’adquisició de quatre nous aparells portàtils. El regidor de Salut Pública, Josep Maria Vallès, acompanyat del responsable tècnic de Creu Roja, Enrique González Ruiz, van presentar, ahir, els nous desfibril·ladors, que s’han instal·lat a Cambrils Mediterrani (edifici Panoràmic del carrer d'Eridà), al Molí de la Torre (façana de l’Escola Cambrils), i a dos vehicles del cos de la Policia Local.

El municipi compta ara amb un xarxa de 16 desfibril·ladors, que converteixen Cambrils en una ciutat cardioprotegida i en una de les pioneres al Camp de Tarragona en actuar des d’un àmbit públic en aquest sentit. Per una banda hi ha quatre vehicles de la Policia Local dotats de desfibril·ladors mòbils, que en cas d’emergència acudiran on se’ls requereixi per fer els primers auxilis. Per l’altra, hi ha 12 desfibril·ladors (DEA) instal·lats a llocs públics donant cobertura a tot el territori cambrilenc, i de fàcil accés per al ciutadà per tal que qualsevol persona pugui fer ús dels aparells sense que aquesta disposi de formació prèvia.

La facilitat d’ús ve donada perquè els equips instal·lats estan dotats de tecnologia avançada que indiquen en format veu els passos a seguir per al correcte ús de l'equip en cas d'haver d'auxiliar a algú amb aturada cardíaca sobtada, i també gràcies a les senzilles instruccions.

Els quatre nous aparells disposen d’un sistema de Controlyou que es connecta automàticament amb el servei mèdic del 112 i permet un assessorament de forma immediata a la persona que està fent l’auxili.

Ubicació dels equips DEA

La ubicació dels equips s’ha fet en base a criteris de densitat poblacional i de centralitat en els diferents nuclis urbans, prioritzant aquells espais concorreguts i de fàcil accés, que siguin senzills de recordar per a la ciutadania:

Zona 1: Passatge interior entre Hospital Lleuger i Palau Municipal d’Esports

Zona 2: Zona esportiva municipal - Pinaret

Zona 3: Zona de la Vila Centre, Parellada, Pallisa

Zona 4: Zona Eixample Vila, Casal Municipal de la Gent Gran i Ateneu Juvenil, i Horta de Santa Maria

Zona 5: Zona de Vilafortuny Nord

Zona 6: Zona barri de la Marina i Eixample port

Zona 7: Zona del Regueral, Cambrils Badia i Cavet i les seves platges

Zona 8: Zona de Vilafortuny Sud

Zona 9: Zona de del Cap de Sant Pere

Zona 10: Zona dels barris i platges de Ponent

Zona 11: Zona Cambrils Mediterrani

Zona 12: Zona barri Molí de la Torre

També cal tenir en compte que actualment hi ha un DEA ubicat en un espai públic que és de Ports de la Generalitat.

L’Apunt

Formació

El departament de salut pública municipal està organitzant quatre campanyes de sensibilització que tindran lloc durant el 2019 per a la població en general del municipi de Cambrils. Properament es farà difusió de les campanyes per tal que les persones interessades hi puguin assistir en funció de la proximitat i preferències de cadascú.

A més, s’impartiran unes formacions reglades per les persones treballadores de l’Ajuntament de Cambrils que pels seus llocs de treball puguin ser susceptibles de trobar-se amb una situació d’auxili. Aquestes formacions aniran a càrrec de la Creu Roja, sota la coordinació del departament de Prevenció de Riscos Laborals i del de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils.

Comenta aquest article