Informació general

Subministraments

L'AdC denuncia una «nova onada de talls de subministrament d'aigua a les famílies més vulnerables de Cambrils»

El comunicat explica que en molts municipis, "l'Ajuntament disposa de mecanismes perquè cap família es quedi sense subministrament, i menys encara en èpoques de tanta necessitat"

Per Redacció

Famílies que van acudir, ahir al matí, a l'Ajuntament per protestar pel tall de l'aigua
Famílies que van acudir, ahir al matí, a l'Ajuntament per protestar pel tall de l'aigua | Berta Ruiz

L'Assemblea de Cambrils ha emès un comunicat en el que denuncia "una nova onada de talls de subministrament d'aigua a les famílies més vulnerables de Cambrils". El comunicat explica que en molts municipis, "l'Ajuntament disposa de mecanismes perquè cap família es quedi sense subministrament, i menys encara en èpoques de tanta necessitat com són la tardor i l'hivern" però que en el cas de Cambrils "l'empresa d'aigua Comaigua porta tallant l'aigua a diverses famílies durant tot el mandat. Ahir van fer una nova batuda, deixant sense aigua a famílies amb infants". Per l'AdC, però, "el més greu és que es van saltar el protocol establert. En lloc de consultar primer si aquestes famílies es trobaven en situació de vulnerabilitat, han tallat directament"

Ivan Sanz considera "molt greu aquesta situació. S'han saltat el protocol i la llei. No sabem si és més greu la falta de sensibilitat social o la negligència a l'hora de fer la feina que els hi pertoca. Però el que és clar, és que no s'estan fent bé les coses i els qui en surten perjudicats sempre són els veïns i veïnes més vulnerables i amb una situació econòmica més complicada de Cambrils. L'Ajuntament hauria d'haver fet tot per impedir els talls, i no ho ha fet. Això és una mostra més de la política que s'està fent en l'àmbit social. Ja venim denunciant des de fa temps el tema del lloguer social. Quan no s'ha fet res per disposar d'un parc de lloguer social i a més s'escuden en què el preu mig del lloguer és de 420 euros quan en realitat, els informes tècnics diuen el contrari, que el preu és de gairebé el doble".

Segons AdC, "la llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l'emergència energètica, prohibeix a les companyies subministradores efectuar talls d'electricitat, aigua o gas per un impagament produït per la falta de recursos econòmics. Així doncs, mentre la situació de vulnerabilitat o dificultat econòmica dura, és obligatori mantenir el servei. En qualsevol cas, està prohibit que et tallin els subministraments bàsics de la teva llar, si et trobes en una situació de vulnerabilitat".

Comenta aquest article