Cultura

Els Castell de Vilafortuny acull a unes 200 persones en el Concert de Santa Cecília

Per Judit Pinazo



Iwona Burzzyñska i Piotr Issel en un moment del concert, divendres passat al Castell de Vilafortuny
El passat divendres al vespre es va celebrar al Castell de Vilafortuny el tradicional concert de Sta. Cecília, organitzat per l'Associació Cultural de Vilafortuny a través de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament i amb el suport de la Diputació de Tarragona. L'acte va comptar amb la presència de la regidora de Cultura, Neli Queral.

El concert, que va comptar amb un bon èxit de públic, unes 200 persones, va anar a càrrec de la violinista Iwona Burzzyñska i l'acordionista Piotr Issel, acompanyats de l'intèrpret i estudiant de lírica del Conservatori de Vila-seca, Laia Nomen, acompanyada al piano per Cati Blanco.

Enguany és el primer any que el concert s'ha celebrat al Castell de Vilafortuny, però el segon any que que s'ha comptat amb la participació del violinista Iwona Burzzyñska i l'acordionista Piotr Issel. La presidenta de l'Associació Cultural de Vilafortuny -Encarna Moreno- explicava en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que enguany s'havia triat aquesta ubicació perquè l'any passat l'aforament a l'Ermita de Mas d'en Bosch, on es va realitzar el concert, va quedar massa petit "l'any passat molta gent es va quedar fora i  vam pensar que era una llàstima que hi hagués gent no pogués veure el concert". Segons Encarna, el Castell de Vilafortuny, permet realitzar concerts de gran qualitat ja que l'espai té una molt bona acústica i un bon aforament. Tot i això es mostrava esperançada que de cara a l'edició de l'any vinent el concert ja es pugui celebrar al Centre Cultural Vilafortuny que s'està construïnt a l'avinguda del Mas de Clariana a tocar del vial del Cavet, i ue en principi estarà enllestit el proper mes de desembre.

En el concert es van escoltar peces de Bach, Sarasate, Mozart i Tchaikovki, entre d'altres.

Els intèrprets

Iwona Burzzyñska, va estudiar en el Conservatori superior de Moscú. El 1986 va rebre un premi en el Concurs Internacional de Cambra de Polònia i el 1987 va guanyar el primer premi del concurs de joves talents d'Elblong (Polònia). Ha participat en diferents cursos internacionals i en grups de cambra i orquestra, fent concerts per Alemanya, Espanya, Bèlgica, Dinamarca i Holanda. Actualment és professora del conservatori municipal de Barcelona i realitza concerts com a solista i de música de cambra.

Per la seva banda Piotr Issel, cal destacar que ha participat en nombrosos cors de cambra, cursos i festivals internacionals de cant. El 1990 va passar a ser director i solista del cor "Cantores Minores Vratislavensis". Ha col·laborat amb l'Òpera Nacional de Polònia en produccions com ara "la flauta màgica", "La Traviata" o "Carmen". Des de 2002 és director artístic de la coral Eixàrcia de Salou i membre del grup de Cambra "Salou Capella" i actualment dóna classes de cant i d'acordió en diverses escoles de música de Tarragona i Reus.

Comenta aquest article