Informació general

El Patronat de Turisme de Salou i Joan Vilà Bosch s'emporten els premis de la XVII Nit del Turisme de la Diputació de Tarragona

Per Lluís Rovira i Barenys



Joan Vilà Bosch, Joan Aregio, president de la Diputació de Tarragona i Alberto del Hierro, regidor de Turisme de Salou, ahir a la Nit del Turisme
Les instal·lacions de Port Aventura van acollir ahir al vespre la Nit del Turisme que des de fa 17 anys organitza el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. 625 persones van assistir a la vetllada, moltes d'elles relacionades amb el món de l'empresariat turístic de la demarcació de Tarragona i amb una nodrida representació política. A més de servir-se el sopar a la Cantina de Port Aventura, es va fer l'entrega dels guardons turístics de la Diputació. Enguany el premi Jordi Cartanyà per a l'acció de promoció del litoral es va lliurar al Patronat Municipal de Turisme de Salou per la creació d'un nou material audiovisual en format DVD, mentre que el premi Jordi Cartanyà per l'acció de promoció de l'interior es va declarar desert. L'altre premi de la nit, el Costa Daurada, es va entregar a Joan Vilà Bosch en reconeixement a la seva trajectòria dins el grup Barceló Viatges i posteriorment al grup First Choice on actualment ocupa el càrrec de director general de la divisió on line destination services, a més de ser també membre del consell de direcció del conjunt del grup.

L'Escola d'Hoteleria de Cambrils no hi va intervenir

Una de les sorpreses de l'edició d'enguany, però, va ser que per primera vegada els alumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils no es van fer càrrec ni de l'elaboració ni del servei del sopar. El gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Octavi Bono, va explicar als presents que el fet de no comptar amb l'Escola d'Hoteleria de Cambrils per a la preparació del sopar es devia "als canvis patits en els darrers anys en l'estructura del seu model educatiu que feien cada vegada més difícil per a ells l'elaboració del sopar i malauradament enguany han hagut de determinar que no ens podrien ajudar. Amb tot, permeteu-me que agraeixi als representants de l'Escola que avui ens acompayen la col·laboració rebuda al llarg de tants anys". El sopar d'enguany va ser preparat i servit pel personal de Port Aventura.

Cada any, els professors i els alumnes de l'Escola d'Hoteleria feien front a la preparació d'aquest sopar en el primer trimestre del curs. Segons explicaven diferents professors, la preparació d'aquest sopar era tot un repte per a l'Escola. Finalment, però, una part del professorat ha cregut que no s'havia de tirar endavant el sopar i així ha estat com enguany s'ha deixat de fer.

Bona temporada turística

En la seva intervenció, Octavi Bono va fer un repàs de la temporada turística d'enguany, una temporada en la qual s'ha trencat la tendència a la baixa dels darrers anys, "partint de les dades del nostre Observatori d'Estudis Turístics podem afirmar que entre el mes de gener i la primera quinzena de novembre en el conjunt de la Costa Daurada i de les Terres de l'Ebre s'han incrementat les pernoctacions una mica més del 2%. Hem vist com en general el conjunt dels nostres mercats emissors tenien un bon comportament i que fins i tot hem pogut trencar la tendència a la baixa dels darrers anys pel que fa a les estades mitjanes dels nostres visitants, situant-nos en els 5,23 dies".

A continuació va intervenir Oriol Balaguer, secretari general de Turisme i Comerç de la Generalitat, que es va mostrar satisfet per les dades exposades i va marcar els deures que haurà de fer el nou govern de la Generalitat en matèria de turisme, "els dos propers anys tenim dues magnífiques oportunitats per promocionar Catalunya com a destinació turística. El 2007 se celebra la Fira del Llibre de Frankfurt en què Catalunya és el país convidat. Serà una excel·lent oportunitat per promocionar-se en el mercat alemany, que és molt important. I el 2008 hi ha les Olimpíades de Beijing, a la Xina, i allí també hi tenim un paper important a fer de cara al mercat xinès".

Per la seva part, el president de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, va ressaltar el paper de les companyies de vols de baix cost en la bona marxa d'aquesta temporada turística, "comprenem el vostre interès i per això des de la Diputació compartim l'estratègia per tal de no perdre una oportunitat". Aregio també va aprofitar l'ocasió per demanar a la Generalitat que concentri en el Patronat de Turisme, tal i com ha fet enguany, "els recursos que destinava abans al territori des de la Direcció General de Turisme i el Departament de Política Territorial".

Comenta aquest article