Informació general

Queixes dels veïns del Molí de la Torre per les contínues inundacions al pas de la riera de Maspujols

Des de l'Associació de Veïns del Molí de la Torre han mostrat el seu malestar per la falta de manteniment i neteja d'aquest punt on, cada vegada que plou amb una certa intensitat, s'hi acumula una gran bassa d'aigua i queda tallat per al pas de vehicles

Per Berta Ruiz

Aspecte del pas del camí de Vilafortuny per la riera de Maspujols, ahir al matí
Aspecte del pas del camí de Vilafortuny per la riera de Maspujols, ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

Els continus episodis de pluges intenses que s'han produït els últims dos mesos han propiciat diferents inundacions del camí de Vilafortuny al pas per la riera de Maspujols que serveix d'accés per a bona part dels veïns del Molí de la Torre i, també, de Vilafortuny. Des de l'Associació de Veïns del Molí de la Torre han mostrat el seu malestar per la falta de manteniment i neteja d'aquest punt on, cada vegada que plou amb una certa intensitat, s'hi acumula una gran bassa d'aigua i queda tallat per al pas de vehicles.

La secretària de l'Associació de Veïns del Molí de la Torre –Lydia Aguirre– ha explicat a revistacambrils.cat que, “hem tingut el pas tallat durant dues setmanes, des de l'últim aiguat que va caure a finals d'octubre fins el passat dilluns 12 de novembre. Hem estat amb la riera tallada durant dues setmanes complertes. És una vergonya! Vaig parlar amb el regidor de barri –Josep M. Vallès– i em va dir que això és un pas provisional, però els veïns demanem que mentre no hi hagi un altre pas definitiu, cal tenir-lo operatiu”. Segons ha comentat Aguirre, els últims aiguats i les últimes rierades han arrossegat una gran quantitat de terra i sediments que s'han acumulat al llarg de tota la llera de la riera. En algun punt, fins i tot, hi ha un talús d'uns 60 centímetres d'alçada. Això provoca que, quan baixa una mica d'aigua, s'hi estanqui i s'acumula una gran bassa d'aigua que fa impracticable el pas de vehicles. La secretària de l'associació de veïns ha apuntat que, “he parlat amb l'Ajuntament i em diuen que és cosa de l'ACA i, des de l'ACA em diuen que és culpa de l'Ajuntament. Estem com si fóssim una pilota d'un partit de tennis. Així que, cada vegada que s'inundi la riera, protestaré!”. De fet, segons ha afegit Aguirre, “el divendres 9 de novembre vaig protestar i el dilluns van obrir el pas, que ja portava dues setmanes tallat. Ara, ha tornat a passar”. En aquest darrer episodi, l'Ajuntament de Cambrils havia retirat el fang del mig de la calçada del pas inundable, acumulant-lo cap als costats de la riera, però les darreres pluges d'aquest passat cap de setmana han propiciat que s'hi hagi tornat a acumular l'aigua.

La neteja de la riera és competència de l'ACA

Des de l'Ajuntament de Cambrils han informat a revistacambrils.cat que, des del consistori només es pot actuar al pas que travessa la riera –ja s'hi han fet diferents accions d'emergència amb el vistiplau de l'ACA per garantir-ne el pas–, però, segons han dit, no poden actuar a la llera de la riera on s'hi ha acumulat molta sorra i sediments i s'hi entolla gran quantitat d'aigua. L'Ajuntament ratifica que les tasques de neteja i condicionament de la riera són competència exclusiva de l'ACA. De fet, l'Ajuntament de Cambrils i l'ACA estan pendents d'una reunió per abordar una solució definitiva en aquest punt.

Pas important de circulació de molts veïns

Per part dels veïns, Lydia Aguirre ha afegit que és un pas molt important de circulació per als veïns, tant del Molí de la Torre com de Vilafortuny i d'altres punts de Cambrils que circulen per aquest pas perquè és l'accés més ràpid en direcció cap a l'A-7 i a l'N-340. “L'altre dia vaig comptabilitzar 47 vehicles en 10 minuts, a les 9.15 hores del matí, mentre que a les 16 hores de la tarda, hi van passar 42 cotxes en un quart d'hora. Per aquest pas hi circula molta gent”, ha dit.

L’Apunt

Cotxes atrapats
Aquest passat mes d'octubre es van produir diferents incidents a la riera de Maspujols –amb diversos cotxes atrapats– per tres episodis de fortes pluges. La matinada del 19 d'octubre, un vehicle que intentava creuar el pas pel Camí de Vilafortuny va quedar pràcticament cobert per l'aigua i el conductor va haver de ser rescatat per la Policia Local. Una altra incidència similar va succeir el 9 d'octubre quan un altre vehicle va ser arrossegat per l'aigua de la riera de Maspujols amb dues persones a l'interior, però que van poder sortir pel seu propi peu. El darrer incident en aquest punt es va produir aquest mes de novembre, la matinada del passat dia 9, quan un altre vehicle va ser arrossegat per l'aigua a uns 200 metres del pas que va al Molí de la Torre.

Comenta aquest article