Societat

Joventut

Joventut engega la quarta edició del taller d'educació emocional per a joves L'Akadèmia

Per Redacció

Grup de joves participants al projecte Akadèmia
Grup de joves participants al projecte Akadèmia | Cedida

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils ha posat en marxa la quarta edició del projecte L’Akadèmia, un taller anual per treballar la salut emocional dels i les joves de 18 a 23 anys. En aquesta activitat, que s’ofereix gratuïtament cada dimecres de 17:30 a 20:30 hores a l’Ateneu Juvenil, els joves reben acompanyament i suport per part d’un equip de professionals en tot allò que fa referència a la salut i intel·ligència emocional dels i les joves, i es reforçaran les eines i habilitats socials de cadascú. El taller es va iniciar el passat dimecres dia 10 d’octubre però encara queden places lliures.

Aquest projecte s’estructura en l’àmbit de salut, que es treballa a través del Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2017-2020. Accions com aquest taller busquen sobretot la comprensió de les motivacions dels joves, entendre les seves inquietuds, aproximar-se a les seves necessitats emocionals i acompanyar-los en aquesta etapa de canvis.

Projecte educatiu adreçat a joves d'entre 18 i 23 anys

L’Akadèmia és un projecte educatiu sense ànim de lucre, que neix amb la finalitat d’acompanyar a joves per descobrir qui són veritablement, quin és el seu lloc en el món i quina direcció volen donar a les seves vides. La finalitat és descobrir el seu talent natural i potencial per tal de posar-lo al servei de la societat, i per aconseguir-ho, les sessions es plantejaran a través de les dinàmiques i classes teòriques, amb una actitud lúdica i un procés pedagògic fet amb molta cura per abordar, entre d’altres qüestions, quines són aquelles creences limitadores que els impedeixen assolir els èxits. Es tracta d’una exploració d’un mateix per saber què es vol fer a la vida i com es vol fer.

L’activitat s’adreça a joves d’entre 18 i 23 anys curiosos, rebels i inconformistes, amb ganes de començar un camí cap a l’autoconeixement i desenvolupament personal per viure feliços. Aquest projecte està format per 16 professionals: psicòlegs, terapeutes, pedagogs, coach d’adolescents i de negocis, instructor de ioga i de meditació, economistes i nous emprenedors. Tots aquests professionals col·laboren en el projecte de forma altruista, posant al servei del jovent tots els seus coneixements per tal d’acompanyar als joves en el seu creixement personal.

L’Akadèmia és un projecte vinculat al Màster en Creixement Personal i Lideratge de la Universitat de Barcelona que s’ha implementat en més d’una vintena de ciutats.

Comenta aquest article