Informació general

Nou ajuntaments del Baix Camp signen un conveni de col·laboració per coordinar temes de joventut

Per Judit Pinazo



Els alcaldes dels diferents ajuntaments, ahir en la signatura del conveni a la seu del Consell Comarcal del Baix Camp
Ahir al matí el Consell Comarcal del Baix Camp i els alcaldes dels ajuntaments de Cambrils, Mont-roig del Camp, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, l'Aleixar, Maspujols, les Borges del Camp, Vinyols i els Arcs, Riudecanyes i Montbrió del Camp, van signar un conveni de col·laboració per tal de posar en marxa una xarxa de professionals de joventut.

L'objectiu del conveni és que els tècnics i representants de joventut dels diferents ajuntaments promoguin el treball en xarxa per tal d'impulsar l'intercanvi d'experiències i el disseny de projectes. El grup de treball estarà format per un total de set tècnics que es reuniràn cada dos mesos. També està previst que properament es constitueixin les reunions de seguiments, que estaran integrades pels responsables polítics dels municipis que formen part de la xarxa. En aquest cas, tindrà una periodicitat anual.

Segons l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, aquest és un projecte molt interessant, que permetrà avançar en les iniciatives de joventut, una matèria en què l'Ajuntament de Cambrils "té força experiència i en d'altres ocasions ja ha treballat en xarxa amb d'altres municipis".

Noves iniciatives

Tot i que ahir es va signar el conveni, ja hi ha alguna iniciativa que ha sortit de la xarxa que està en marxa, com és el cas del projecte amb joves creadors "Creacció", que promou el treball conjunt dels creadors joves de la comarca, per a la qual cosa es realitza un inventari d'espais on puguin mostrar les seves obres als diferents municipis, per tal d'establir una xarxa de creadors a la comarca.

També està en marxa el banc de recursos, on hi ha material que tant els membres com els no membres de la xarxa poden llogar, com ara equips de música, consoles PlayStation, etc.

El conveni té una periodicitat de dos anys amb possibilitat de donar-li continuïtat i compta amb un pressupost de 130.000 euros.

Comenta aquest article