Cultura

Formació

Disset parelles lingüístiques més al Voluntariat per la llengua

Per Redacció

Presentació de les parelles lingüístiques de Voluntariat per la Llengua
Presentació de les parelles lingüístiques de Voluntariat per la Llengua | Cedida

El passat dimecres, voluntaris i aprenents del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus (CNL) van assistir a una nova sessió de presentació del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Cambrils, en què es van presentar les onze noves parelles que formaran part del programa a partir d’ara, a banda de les sis que continuaran després d’haver-se conegut en sessions anteriors. Helena Martínez, responsable del Servei Local de Català de Cambrils, va remarcar la importància d’aquest programa, que enguany celebra el quinzè aniversari, en l’extensió de l’ús social de la llengua catalana.

La tècnica responsable del programa, Rut Ortiz, es va encarregar de donar als participants informacions i instruccions perquè la seva experiència com a membres d'una parella lingüística resulti ben positiva i va detallar alguns dels materials lliurats a les parelles que poden utilitzar a l'hora de conversar, com les lectures del material Llegir per parlar, llegir per aprendre i Parlem tu i jo, que dediquen els últims números a la figura de Pompeu Fabra.

Els voluntaris inverteixen una hora setmanal durant deu setmanes a conversar en català amb l'aprenent a fi que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en aquesta llengua en un ambient distès, mentre fan noves amistats i s'enriqueixen mútuament.

Per aconseguir-ho, les parelles lingüístiques poden participar a més en les activitats que el CNL organitza per a elles. Aquest trimestre destaca la posada en marxa del projecte “Fem un beure?”, una trobada setmanal oberta a la tota ciutadania en un establiment col·laboradors del programa per practicar la llengua en un ambient distès, a banda de l’assistència a un concert de música clàssica, la continuació del projecte “Canta amb el cor” i l’organització de diversos actes al voltant de Pompeu Fabra.

Les persones que estiguin interessades a col·laborar-hi com a voluntàries o com a aprenentes encara hi són a temps, i poden adreçar-se al SLC de Cambrils personalment (av. de l’Horta de Santa Maria, 14, 2a planta), per telèfon al 977 79 26 88 o per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat). També poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat, o fer el tràmit als punts d'inscripció del Voluntariat per la llengua distribuïts pel Baix Camp i el Priorat.

Comenta aquest article