Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils descarreguen el 4 de 7 en la millor actuació des de la seva refundació

La plaça de l'Església de Santa Maria es va omplir de castellers de nou colles diferents en la celebració, aquest passat dissabte, de la cinquena Trobada de Colles del Sud

Per Alejandro Balaguer

Els Xiquets de Cambrils van tancar la seva actuació amb tres pilars de quatre
Els Xiquets de Cambrils van tancar la seva actuació amb tres pilars de quatre | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils va ser la seu de la cinquena edició de la Trobada de Colles del Sud, aquest passat dissabte a la tarda. La plaça de l'Església de Santa Maria es va omplir de castellers de nou colles diferents i el públic assistent va poder gaudir d'una gran jornada castellera on l'actuació més destacada va venir de la mà d'uns Xiquets de Cambrils pletòrics que van aconseguir tot el que es van proposar, superant d'aquesta manera tots els seus registres. Els de la camisa bordeus van obrir la diada descarregant còmodament un 3 de 7 de postal que va presentar molt bones mides en tot moment. A la segona ronda van apostar pel 5 de 6, un castell que enguany no han sovintejat massa i que van utilitzar per premiar i fer pujar molts castellers. El moment més esperat de la jornada estava reservat per a la tercera ronda. El 4 de 7 va pujar amb una mica de moviment però amb unes bones mides que van permetre una carregada còmoda.  Durant la descarregada, el castell es va deformar lleugerament en alguna posició però no fent perillar l'estructura en cap moment. Una vegada aconseguit el gran repte, l'eufòria es va desfermar i la colla va celebrar de valent un castell que no havien pogut descarregar a l'etapa actual i que els havia quedat en carregat en dues ocasions a l'any 2015. Amb les emocions a flor de pell, van finalitzar les rondes de castells amb el 2 de 6, estructura que juntament amb el 3 de 7 i el 4 de 7 els va servir per completar la primera clàssica de 7 des de la refundació. La cirereta del pastís va arribar a la ronda de pilars on van descarregar el cinquè pilar de 5 del curs, completant d'aquesta manera una diada excepcional que passarà a la història de la colla i tancant la temporada de la millor manera possible. Van acomiadar la diada amb quatre pilars de 4.

La diada va comptar amb la participació de vuit colles més on s'ha de destacar el 3 de 7 que van completar els Torraires de Montblanc i els Xiquets de Vila-seca. Els de la Conca de Barberà es van anotar la segona actuació més destacada de la jornada acompanyant el castell de 7 d'un 2 de 6, un 3 de 6 amb l'agulla i un pilar de 5. Per altra banda, els vila-secans van assolir el seu castell de 7 després d'haver realitzat un intent desmuntat degut als dubtes de l'enxaneta i van completar la seva actuació amb el 2 de 6 i el 3 de 6 amb l'agulla. També van provar el 4 de 7, castell que van haver de desmuntar.

La resta de colles participants van realitzar construccions de sis pisos. Els Brivalls de Cornudella, condicionats per les baixes, van haver de renunciar als castells de 7 i van apostar el 3 de 6, el 2 de 6, el 3 de 6 amb l'agulla i el pilar de 5. Els Castellers de Tortosa van assolir el 3 de 6, el 3 de 6 amb l'agulla i el 4 de 6. Els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta van descarregar el 3 de 6, el 4 de 6 i el 3 de 6 amb l'agulla, aquest últim després d'un intent desmuntat.  Els Xiquets d'Alcover, molt justos de camises, no van poder completar cap castell i van haver de desmuntar el 4 de 6 i el 3 de 6, aquest últim en dues ocasions. Els Castellers de la Il·lusió van realitzar estructures de 3 i 4 pisos. Finalment, aquesta edició va comptar amb la presència de la Muixeranga de Sueca com a convidada especial. Els valencians van completar una torre, una torreta i van desmuntar en dues ocasions un castell. S'ha de destacar que la presència de la muixeranga es va tancar mitjançant un intercanvi i que la propera temporada està previst que els Xiquets de Cambrils viatgin fins a Sueca. L'actuació es va completar amb una ronda de pilars per part de totes les colles i un sopar de germanor i un concert al Pavelló d'Esports.

L’Apunt

Lluís Nolla, cap de colla dels Xiquets de Cambrils: "Hem aconseguit fer història a casa completant una temporada de somni"

El cap de colla dels Xiquets de Cambrils, Lluís Nolla, va destacar que no hi havia millor manera d'acabar la temporada que fent aquesta diada, actuant a casa i fent història. Sobre l'actuació, va explicar que la junta tècnica va plantejar una diada amb quatre castells de màxims per tal d'acabar l'any com la colla es mereixia. Pel que fa al primer castell, el 3 de 7, va afirmar que és un castell que la colla té dominat i que ho va demostrar descarregant el menys mogut de tota la temporada. A la segona ronda van apostar per un 5 de 6, del qual va explicar que no havien pogut rodar tant com altres anys però que no va suposar cap problema per descarregar-se amb confiança. Sobre el  4 de 7, el castell més esperat de la diada, va explicar que durant la carregada tenia una mica de moviment però que en el moment en el qual van fer l'aleta l'estructura es va quedar clavada i es va descarregar amb solvència.  Finalment, va destacar que van apostar per un 2 de 6 que van descarregar sense problemes i un pilar de 5 mogut però que no va perillar en cap moment. També va voler aprofitar per donar les gràcies a tota la colla per aquesta temporada de somni i per agrair a tothom que ha passat per l'assaig en algun moment de l'any.

Comenta aquest article

Galeries relacionades