Esports

Cicloturisme

Els aficionats al món de la bicicleta es donen cita al Cambribike

Per Berta Ruiz

Circuit d'educació viària per als xiquets
Circuit d'educació viària per als xiquets | Berta Ruiz

El parc del Pinaret ha estat l'escenari, durant tot el cap de setmana, de la primera edició de Cambribike. Un nou certamen que ha girat al voltant del món de la bicicleta i per a totes les edats. Des del passat divendres a la tarda i fins ahir diumenge, s'han organitzat diferents activitats com diverses sortides –tant en ciclisme de carretera (la Cambriroad) com en BTT (la CambribikeBTT)–, exhibicions de BMX, una pedalada popular (la Cambribike city) o rutes en bicicletes elèctriques. A banda, també s'han dut a terme diferents activitats adreçades als més petits. Una de les que ha tingut una major acceptació ha estat el circuit d'educació vial, en el què els xiquets havien de conduir la seva bicicleta tenint en comptes les senyals viàries i així podien obtenir el seu carnet CambriBike-Expert. També es van fer tallers de pintura i manualitats a càrrec de l'artista Nuri Mariné.

Per altra banda, es van fer diferents sessions d'spinning a l'aire lliure a càrrec de l'exciclista Melcior Mauri, un dels referents del ciclisme català. D'altres esportistes de renom que van acudir a la cita van ser Ignacio Ávila i Joan Font, campions del món, medalla d’or, de persecució en els Campionats Paralímpics del Món de Ciclisme de Pista Los Ángeles 2017; i l’Àngel Batlle, Campió del Món BikeTrial, que va fer una exhibició de BMX.

Durant tot el cap de setmana també es va oferir servei de massatges a càrrec de professionals, així com un espai gastronòmic per recuperar forces. A més, a l’espai CambriBike-Village també hi va haver lloc per a conferències, com ara de nutrició o biomecànica, així com una taula d’experiències amb ciclistes experts.

Aquesta primera edició de Cambribike ha estat una iniciativa publicoprivada encapçalada pel Patronat de Turisme de Cambrils i amb la participació activa d’empreses del territori: Cycling Costa Daurada, Bike Cambrils, RodaBike, Esports Mariné, NaturTime i la Penya Cicloturista de Cambrils.