Informació general

Josep Mellau s'encadena a una excavadora per reivindicar que es continuï el pàrquing subterrani a l'altra meitat del port

Per Lluís Rovira i Barenys



Moment en què un agent de la Policia Local talla el cadenat que subjectava la cadena
L'exregidor cambrilenc Josep Mellau s'ha encadenat aquest matí a una excavadora de les obres de la façana del port per tal de reivindicar que s'hi faci el pàrquing soterrat, tal i com es va fer fa uns anys a l'altra meitat del port. Segons explicava Mellau, "m'ha animat a fer aquesta reivindicació que s'hagi format la nova coalició política a la Generalitat. És una oportunitat que tinc, allí hi ha un fill de Cambrils que és el vicepresident de la Generalitat, el senyor Josep-Lluís Carod-Rovira, i espero que prengui cartes en aquesta qüestió i s'adoni que aquí es fa una cosa que no s'ha de fer i se subsani". Mellau ha deixat clar que "sempre he tingut les meves idees de Cambrils i creia, sincerament, que aquí es faria un pàrquing".

Josep Mellau considera que encara s'hi és a temps de rectificar, "jo crec que és difícil, però no hi ha res impossible en política. El que m'estranya és que aquí a Cambrils ningú reivindiqui el pàrquing en aquesta zona tenint en compte que a l'altre costat del port hi va haver tant d'enrenou fa uns anys. No sé si ha arribat un moment en què tots som uns conformistes, no ho entenc".

De matinada

L'acció reivindicativa s'ha iniciat a les 7 del matí. Josep Mellau s'ha entortolligat amb una cadena gruixuda a la barra hidràulica de l'excavadora i l'ha tancada amb un cadenat. A dos quart de vuit del matí han aparegut els primers operaris, que s'han portat una sorpresa majúscula al veure Mellau encadenat a la màquina envoltat de diferents representants dels mitjans de comunicació. Poc després de les vuit del matí han entrat en escena una parella d'agents de la Guàrdia Civil que han interpel·lat Josep Mellau i li han pres declaració. Poc després, han fet acte de presència els efectius de la Policia Local.

Mellau ha advertit que no volia marxar, que no disposava de la clau del cadenat i que volia que vingués l'encarregat del port de Cambrils, Xavier Capdevila. L'encarregat del port ha arribat gairebé a les 9. Un cop s'ha fet càrrec de la situació ha trucat al departament de Ports de la Generalitat per parlar amb la cap del departament, Dolors Rodríguez. Moments després la cap de Ports li ha notificat que havia parlat amb l'alcalde i que s'havia pres la decisió de tallar el cadenat i convidar Mellau a sortir de l'obra. I així s'ha fet, a dos quarts de 10 del matí la Policia Local s'ha encarregat de tallar el cadenat i Josep Mellau ha sortit de l'obra de manera pacífica. Dos dels seus fills han estat presents durant una bona estona mentre ha durat l'acció reivindicativa de Josep Mellau.

"En mans de Carod-Rovira"

Un cop ha sortit de la zona d'obres Josep Mellau ha manifestat que "s'ha acabat com s'havia d'acabar. Jo tampoc tinc ganes de perjudicar l'empresa ni de fer cap mal fet. Es tractava d'una reivindicació pacífica".

A Mellau no li ha estranyat que cap polític local hagi anat al lloc dels fets, "els polítics locals ja es van manifestar en el seu dia dient que el pàrquing en aquesta zona ja el descartaven. A qui he apel·lat més ha estat al nou vicepresident de la Generalitat perquè pugui subsanar aquest error. A la seva responsabilitat queda".

D'altra banda, el cap de Ports ha manifestat que no es presentaran càrrecs per aquesta acció reivindicativa de Mellau. Capdevila afirmava que no entenia l'actuació de Mellau, "ja que no tinc constància que ningú hagi reclamat que es faci el pàrquing. Es va presentar el projecte i no es va recollir cap al·legació en aquest sentit".

Comenta aquest article