Esports

Cicloturisme

La primera edició de Cambribike començarà a rodar, aquesta tarda, al parc del Pinaret

Per Redacció

Imatge promocional de la primera edició de Cambribike
Imatge promocional de la primera edició de Cambribike | Cedida

El parc del Pinaret acollirà, durant tot aquest cap de setmana, la primera edició de Cambribike. Des d'avui a la tarda i fins diumenge, el certamen oferirà nombroses propostes relacionades amb el món de la bicicleta per a tots els públics. A més de per a totes les edats, l’esdeveniment està pensat també per als aficionats de totes les modalitats: ciclisme de carretera, BTT, exhibicions de BMX, pedalades populars i, fins i tot, es faran rutes amb eBike (bicicletes elèctriques). CambriBike és una iniciativa publicoprivada encapçalada pel Patronat de Turisme de Cambrils i amb la participació activa d’empreses del territori: Cycling Costa Daurada, Bike Cambrils, RodaBike, Esports Mariné, NaturTime i la Penya Cicloturista de Cambrils.

Pedalada en pista coberta amb Melcior Mauri

D’entre totes les propostes, hi haurà el Control Ciclo Indoor, una pedalada en pista coberta –semblant a una sessió d'spinning– amb un dels referents del ciclisme català, Melcior Mauri. Les inscripcions seran gratuïtes i es faran al mateix estand ubicat al CambriBike. Les places seran limitades. A banda de la presència del Melcior Mauri, guanyador de la Vuelta a Espanya 1991 i subcampió del món contrarellotge al 1998, també està confirmada la participació d'Ignacio Ávila i Joan Font, campions del món, medalla d’or, de persecució en els Campionats Paralímpics del Món de Ciclisme de Pista Los Ángeles 2017; i l’Àngel Batlle, Campió del Món BikeTrial, que farà una exhibició de BMX.

Cambribike Road

El Cambribike Road consistirà en una cursa de bicicleta de carretera que recorrerà 76 quilòmetres. Serà organitzada per Cicling Costa Daurada i l'itinerari sortirà des de Cambrils-Mont-roig del Camp-Pratdip-Llaberia-Pratdip-Colldejou-Mont-roig i Cambrils. Serà diumenge 4 de novembre a les 8 hores, amb un preu de 20 euros.

CambribikeBTT

Cambribike BTT serà una sortida en BTT amb un circuit transcorrerà per camins i senders del territori de la Costa Duarada. Hi haurà tres distàncies: de 42 quilòmetres, de 35 quilòmetres i de 19 quilòmetres. Aquesta sortida anirà a càrrec de Naturetime i serà el dissabte 3 de novembre a partir de les 9 hores. També tindrà un cost de 20 euros la inscripció.

Cambribike city

Esports Mariné es farà càrrec de la Cambribike city, que serà una pedalada popular no competitiva que es farà pels carrers de Cambrils. Hi podrà participar gent de totes les edats i serà gratuïta. Aquesta sortida es farà el diumenge a partir de les 11.30 hores des del parc del Pinaret.

Conferències, degustacions gastronòmiques i d'altres serveis

A part de les diverses activitats, el CambriBike oferirà als seus participants diversos serveis complementaris com una zona d’aparcament de bicicletes vigilada i gratuïta o massatges professionals per a esportistes a un preu especial. A més, també s’oferirà als participants degustacions gastronòmiques, gràcies a la col·laboració amb els empresaris del Barri Antic i l’Associació Vila Centre.

A excepció de les activitats amb BTT i les de carretera, la resta de les propostes seran gratuïtes. A més, a l’espai CambriBike-Village també hi haurà lloc per conferències, com ara de nutrició o biomecànica, o, fins i tot, en una taula d’experiències amb ciclistes experts el dissabte a la tarda.

El CambriBike dels més petits

Els nens tindran també el seu espai al CambriBike amb competicions expressament pensades per a ells. A més, de forma inèdita, els nens a partir d’1 any comptaran amb propostes de bicicletes amb rodetes o tricicles. La carpa CambriBike-Guay serà l’epicentre dels tallers i activitats de bicicleta per als nens. L’educació vial prendrà especial importància amb un circuit que es podrà fer durant tot el cap de setmana amb la col·laboració de la Policia Local de Cambrils, que permetrà als més petits aconseguir el diploma CambriBike-Expert. L'empresa RodaBike serà l'encarregada d'organitzar les activitats infantils. Segons va explicar Laura Moreno, un dels principals objectius és l'educació vial entre els més petits i que també puguin gaudir de la bicicleta amb una cursa que es farà el dissabte dins del mateix parc.

Comenta aquest article