Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils descarreguen el quart 3 de 7 de la temporada a la diada dels Xiquets de Reus

Aquest proper dissabte, en el marc de la Trobada de les colles del sud que se celebrarà a Cambrils, els Xiquets de Cambrils intentaran el 4 de 7

Per Alejandro Balaguer

Carregant el 2 de 6 a la diada castellera de Reus, aquest passat dissabte
Carregant el 2 de 6 a la diada castellera de Reus, aquest passat dissabte | Cedida

El passat dissabte 27 d'octubre, els Xiquets de Cambrils van actuar a la plaça Mercadal de Reus juntament amb els Xiquets de Reus, els Castellers de Terrassa i els Castellers d'Altafulla. Els cambrilencs van apostar per una actuació ambiciosa i van obrir la diada amb un còmode 2 de 6, el 14è de l'any. A continuació, van descarregar el quart 3 de 7 de la temporada, un castell al que li han anat agafant confiança. Finalment, van apostar per un 4 de 6 que esperen pujar un pis més aquest dissabte i van cloure la diada amb un pilar de 5 que van descarregar èpicament.
Per altra banda, els Xiquets de Reus van obrir la diada amb el 2 de 8 amb folre. A segona ronda van apostar pel 3 de 9 amb folre, que van descarregar de manera treballada després d'haver realitzat prèviament un intent desmuntat. A continuació, algunes baixes els van fer abaixar pretensions i van assolir el 5 de 7. Van finalitzar la diada amb tres pilars de 5 i sis pilars de 4. Els Castellers de Terrassa van descarregar el 5 de 7, el 2 de 7, el 4 de 7 amb l'agulla i van cloure l'actuació amb un pilar de 5. Finalment, els Castellers d'Altafulla van completar el 3 de 6 amb l'agulla, el 5 de 6, el 4 de 6 i un pilar de 4.

Lluís Nolla, cap de colla dels Xiquets de Cambrils: " Volem fer la millor actuació des de la refundació a la Trobada de Colles del Sud"

El cap de colla dels Xiquets de Cambrils, Lluís Nolla, va fer una valoració molt positiva de la diada ja que feia anys que volien portar una actuació destacada a casa dels padrins, els Xiquets de Reus, i aquest dissabte ho van poder aconseguir. Sobre els castells que van assolir, va destacar que van descarregar el quart 3 de 7 i el quart pilar de 5 de la temporada i un 4 de 6 que esperen pujar un pis més aquest dissabte. Finalment, va afegir que aquesta setmana serà l'última de la temporada i la més important, ja que actuen a la Trobada de Colles del Sud on esperen fer la millor actuació des de la refundació. Per tal de preparar l'actuació esperen fer dos bons assajos el dijous a les 20 hores i el divendres a les 22 hores al Centre Cultural.

3 de 7 dels Xiquets de Cambrils a Reus, aquest passat dissabte al vespre

 

L’Apunt

La V Trobada de Colles del Sud se celebrarà aquest dissabte a Cambrils
Aquest dissabte es celebrarà la V Trobada de Colles del Sud a la plaça de l'Església de Santa Maria de Cambrils. La diada començarà a les 17 hores i comptarà amb la presència dels Xiquets de Cambrils, els Xiquets de Vila-seca, els Brivalls de Cornudella, els Torraires de Montblanc, els Xiquets d'Alcover, els Castellers de Tortosa, els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, els Castellers de la Il·lusió i la Muixeranga de Sueca. Amb aquesta actuació, els Xiquets de Cambrils tancaran la temporada castellera.

Comenta aquest article