Informació general

Un nou informe considera que l'edifici número 11 del carrer de Jacint Verdaguer ha de ser enderrocat

Per Judit Pinazo



L'edifici del número 11 del carrer Jacin Verdaguer està desahabitat des del passat 7 de novembre
Els veïns de l'immoble número 11 del carrer de Jacint Verdaguer –desallotjats el passat 7 de novembre pel risc d'esfondrament que presentava l'edifici– es van reunir ahir al vespre  amb el regidor d'Urbanisme –Joan Recasens– i l'alcalde –Robert Benaiges–, acompanyats per tècnics municipals dels departaments d'Arquitectura i de Benestar Social, i l'advocat dels veïns per tal de determinar quina és la solució més viable de l'immoble.

En la reunió d'ahir, l'advocat dels veïns, tot i que encara no disposava de l'informe definitiu, va explicar que la primera conclusió a la qual havien arribat els tècnics als quals havien encarregat un informe paral·lel a l'elaborat pels tècnics municipals és que l'edifici es troba en estat de ruïna tècnica i econòmica, i per tant l'única solució i la més segura seria enderrocar l'edifici.

Tal i com explicava Joan Recasens en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, les causes de la ruïna, segons l'informe paral·lel, coincideix totalment amb l'informe elaborat pels tècnics municipals. Tot i que la solució sembla ser que passa per enderrocar l'edifici, Recasens afirma que s'esperarà a tenir l'informe definitiu.

Vist que la millor solució és la d'enderrocar l'edifici, en la reunió d'ahir es va constituir una junta general de propietaris per tal de començar a prendre algunes decisions relacionades amb el futur de l'immoble.

Una de les possibilitats, tal i com explicava Recasens, passa per construir un nou edifici i que els propietaris en siguin els promotors o vendre el solar a algun promotor perquè torni a fer-hi un edifici. De moment, i pendents de la diagnosi final de l'informe paral·lel per prendre la decisió final, es demanarà a una empresa de peritatge una valoració del solar en funció de la normativa urbanística que hi ha en aquests moments. Un cop es tingui la valoració, els veïns es tornaran a reunir per acabar de decidir quina és la millor opció. 

Joan Recasens apuntava que la decisió definitiva no es pot allargar gaire, ja que cal tenir en compte que l'estat en què es troba l'edifici és força precari.

De moment, i fins que no s'arribi a un acord definitiu, l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament continuarà fent-se càrrec de l'allotjament dels propietaris de l'edifici, que recordem que, a excepció d'un que està allotjats en un habitatge de lloguer, estan allotjats a la Fonda del Camí, des que van ser desallotjats el passat 7 de novembre.

Comenta aquest article