Informació general

L'Ajuntament rep una subvenció de 45.823 euros del Departament de Medi Ambient per al foment de la recollida selectiva orgànica

Per Berta Ruiz



L'Ajuntament ha rebut una subvenció per fomentar la recollida selectiva de la fracció orgànica
El Departament de Medi Ambient i Habitatge, a través de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat subvencionar amb prop de 4 milions d'euros els projectes de millora de la gestió sostenible dels residus municipals dels ens locals del Camp de Tarragona –entre aquests l'Ajuntament de Cambrils, que ha rebut 45.823 euros en concepte de foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica de residus municipals–.

A nivell de tot Catalunya, els ajuts pugen a un total de 29 milions d'euros, amb l'objectiu d'impulsar i fomentar la recollida selectiva de la fracció orgànica dels residus municipals (FORM) i la fracció vegetal (FV), augmentar la implantació o l'ampliació en l'àmbit local d'aquest tipus de recollida, actuacions de millora, projectes d'autocompostatge i gestió d'aquests residus.

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils –Salvador Matas– va explicar a Revista Cambrils Diari Digital que "des de l'Ajuntament s'ha fet una millora molt important en la recollida selectiva, i ens hem acollit a totes les subvencions que donen des del Departament de Medi Ambient, tant de l'Agència de Residus de Catalunya com qualsevol altre tipus d'ajut. Aquesta és una de les subvencions rebudes, però ens acollim sistemàticament a qualsevol convocatòria". Segons Salvador Matas, "bona part de la inversió feta a Cambrils, com per exemple la construcció de les minideixalleries, van a càrrec de subvencions rebudes de l'Agència de Residus de Catalunya. La millora de la recollida selectiva de la matèria orgànica és un tema que per a nosaltres és molt important. Som la primera ciutat del Camp de Tarragona en recollida orgànica i, per tant, el que volem és mantenir aquesta línia i millorar-ho".

Comenta aquest article