Cultura

Reconeixement

El Ple de l'Ajuntament acorda concedir la Medalla d'Honor a títol pòstum a Josep Rom Font i set Mencions Honorífiques

Les Mencions Honorírifiques són per a Francesc Borràs, Antoni Sirvent, Juan Bta Ferrando, Josep M. Barrabeig, Pere Arbó (a títol pòstum), a La Teca i a la Coral

Per Berta Ruiz

Sessió plenària celebrada el passat divendres al matí
Sessió plenària celebrada el passat divendres al matí | Lluís Rovira i Barenys

El Ple municipal va aprovar, el passat divendres, atorgar la Medalla d’Honor de la Vila, a títol pòstum, a Josep Rom Font, per la seva trajectòria en el món de la medicina i la salut mental; així com set Mencions Honorífiques a entitats i persones que durant l’any han destacat en qualsevol àmbit de la vida de la ciutat o bé commemoren efemèrides destacades. Tal com va exposar l'alcaldessa –Camí Mendoza–, els reconeixements han estat proposats per la Comissió d’Honors i Distincions, que ha valorat candidatures presentades per diferents persones, entitats i grups polítics municipals.

Les Mencions Honorífiques 2018 han estat per a: Francesc Borràs Solé, per la seva trajectòria i com a exemple de preservació dels oficis artesans tradicionals; Antoni Sirvent López, per la seva carrera professional al món de la gelateria que li ha comportat reconeixements estatls i internacionals; Juan Bautista Ferrando, per la tasca realitzada en el món associatiu vinculat amb el Club de Tir Olímpic de Cambrils; i Josep M. Barrabeig Tost, per la seva trajectòria en el món de la pagesia. A més, s’ha aprovat concedir una Menció Honorífica a títol pòstum a Pere Arbó, per la seva implicació i impuls del Casal Municipal de la Gent Gran.

En l’apartat d’entitats, s’han aprovat Mencions Honorífiques per a l’Associació Teca Teatre i l’Associació Coral Verge del Camí, per la seva trajectòria durant més de 50 anys i pel seu compromís ferm amb el desenvolupament cultural i social de Cambrils.

Per contra, segons va exposar l'alcaldessa, es van desestimar dues propostes: la de l'Associació de Familiars d'Alzheimer Costa Daurada i la de l'Arjau Vela Llatina de Cambrils.

Encarni Bello titlla de "greuge despectiu" la desestimació de dues candidatures

En el torn d'intervencions, la regidora no adscrita –Encarni Bello– va felicitar a tots els mencionats, però va comentar que li semblava un "greuge despectiu" a les dues candidatures desestimades. De fet, la de l'Associació de Familiars d'Alzheimer havia estat una proposta seva. Va demanar que se li expliquessin els motius de la desestimació. Per la seva part, tant la regidora no adscrita –Cinta Ballesté– com el regidor de l'AdC –Ivan Sanz– i el del PP –David Chatelain– van aplaudir i felicitar a tots els guardonats, mereixedors d'aquest reconeixement. Per part de Cs, Imanol Rico va afirmar que no es tracta de "premiats de partits, sinó de reconeixement a persones i fer-ho abans que ja no hi siguin", mentre que Oliver Klein de l'NMC va dir que es tracta d'un acte de gran solemnitat que premia als cambrilencs més destacats.

Finalment, l'alcaldessa en resposta a la regidora Encarni Bello, va dir que "mai es tanca la porta a ningú, però hi ha d'haver uns criteris".

L’acte de lliurament de les distincions se celebrarà el dia 5 de desembre a la Sala de Plens de l’Ajuntament en el marc del programa de la Festa Major de la Immaculada.

Comenta aquest article