Informació general

Obres

Sense rastre de l'hotel el Pòsit, cinc anys després de la presentació del projecte

En el darrer ple el grup polític de Ciutadans va fer una bateria de preguntes referents a si l'empresa promotora de l'hotel tenia al dia la llicència d'obres, unes preguntes que es respondran en el ple de demà

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte del solar de la plaça del Pòsit on està projectat fer-hi un hotel, aquest passat mes de juny
Aspecte del solar de la plaça del Pòsit on està projectat fer-hi un hotel, aquest passat mes de juny | Lluís Rovira i Barenys
Es contemplava que l'hotel es posés en marxa el juny del 2015 o com a molt tard, el setembre d'aquell mateix any

La construcció de l'hotel a la plaça del Pòsit continua aturada. La plaça continua mostrant el solar buit i vorejat amb una tanca que ja s'ha convertit en el paisatge habitual d'aquest indret tan cèntric del port. Precisament ara fa cinc anys que es presentava el projecte de construcció de l'hotel el Pòsit, un hotel de cinc plantes d'alçada i que havia de disposar de 55 habitacions. En aquell moment es parlava d'una inversió d'uns 15 milions d'euros i d'uns 18 mesos d'obres un cop enllestits els tràmits administratius de manera que es contemplava que l'hotel es posés en marxa el juny del 2015 o com a molt tard, el setembre d'aquell mateix any.

Però els problemes van anar sorgint i un dels primers va ser quan la Comissió Territorial d'Urbanisme, el setembre de 2014, va retardar el permís ja que va demanar més concreció pel que feia referència a l'augment de construcció que proposava la propietat. Això es va solucionar amb relativa facilitat i el mes de novembre del mateix 2014 l'organisme territorial va donar llum verda al projecte tot i que no va sortir publicada al DOGC fins el febrer de 2015. Al mateix temps, els promotors es van trobar amb uns informes desfavorables de Bombers que els van obligar a solucionar diferents aspectes del projecte.

I quan semblava que ja estava tot desencallat i que es podria començar la construcció de l'hotel, van venir els problemes de reforç de l'estructura del pàrquing de la plaça del Pòsit que a hores d'ara encara no s'han resolt. El pàrquing té una propietat i una concessió d'explotació que no tenen res a veure amb els promotors de l'hotel. Per construir l'hotel s'han de reforçar les columnes del pàrquing i aquí és on hi ha el litigi entre les parts, un litigi que s'està allargant molt en el temps.

Preguntes no contestades al darrer ple

En el darrer ple, celebrat a finals del passat mes de setembre, des del grup de Ciutadans es va formular una bateria de preguntes relatives a la construcció de l'hotel. Concretament, Imanol Rico va preguntar sobre la llicència d'obres, "quina data té? Han demanat pròrroga? Té la llicència vigent l'empresa?, Fins a quina data?". Rico també va afegir que "si no és vigent la llicència, quines accions pensen portar a terme?". La resposta del regidor d'Urbanisme, Joan M. Artigau, va ser sorprenent i força inusual. Artigau va dir que s'acollia a l'article 88 del ROM per no respondre les preguntes "fins el proper plenari, donada la seva complexitat". Així doncs, en el ple que se celebrarà demà i que correspon al mes d'octubre, el regidor donarà resposta a aquestes preguntes.

Precisament, el grup polític de Ciutadans ha emès un comunicat, avui mateix, recordant aquestes preguntes i afegint que "el regidor d'Urbanisme va fer servir el reglament per ajornar la resposta a unes preguntes importants pel futur del municipi mostrant així, una vegada més, l'opacitat d'aquest govern però que demà al ple no tindran més remei que aclarir. Rico defensa que "el govern ha de ser més transparent, principalment en els temes que més afecten  a la ciutat i als seus veïns". Finalment, el portaveu de Ciutadans ha recordat que l'hotel el Pòsit "porta molts anys de retard i sembla que no es desencalla mai el problema".

 

Comenta aquest article