Informació general

Serveis

L'AdC proposa el tancament del passeig Miramar per a ús de vianants i ciclistes

Ivan Sanz també va demanar que l'equip de govern clarifiqui quin tipus de contenidors ha de tenir Cambrils i va reclamar una millora de la neteja viària

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte d'una part de la façana del port, aquest mes d'octubre
Aspecte d'una part de la façana del port, aquest mes d'octubre | Lluís Rovira i Barenys

L'Assemblea de Cambrils ha impulsat un projecte intern sota el lema de "Cambrils amable i transitable" que té com a objectiu invertir les prioritats de l'ús dels espais públics per tal d'afavorir els vianants i els ciclistes. Com a primer pas, tal com va explicar el regidor Ivan Sanz, "l'espai del passeig Miramar, entre el monument de la Vela i la rotonda del Club Nàutic hauria de ser guanyat pels vianants de Cambrils. Parlarem amb l'equip de govern per tal que el ciutadà pugui recuperar aquest espai". Des de l'AdC es contemplen diverses possibilitats que passen per la possible instal·lació de pilones mòbils que permetin fer tancaments temporals d'aquest espai o bé que es recuperi de manera contínua aquest espai pels vianants, "sempre adaptant-se a la viabilitat dels veïns, al pas dels camions de reposició, .." Sanz va dir que des de la seva formació es posaven a treballar en aquest tema que també contemplen la millora d'alguns trams de carril bici que es troben en mal estat. En aquest sentit també estan estudiant la confecció de rutes escolars segures en bicicleta així com la revisió de les marquesines dels busos, "els espais han d'estar ben condicionats. Ara n'hi ha que la gent ha d'estar de peu i sense cap resguard".

Ivan Sanz: "Nosaltres apostem pels contenidors soterrats"

Un altre dels temes que es troba en el punt de mira de l'AdC és el de la neteja urbana i la recollida d'escombraries. En aquest sentit, Sanz va formular aquestes preguntes, "Quin tipus de neteja i recollida es vol? quin és el sistema de contenidors més adequat?. Nosaltres apostem pels contenidors soterrats, són més fàcils d'obrir i s'integren millor. Els nous contenidors en superfície generen molts problemes, sobretot a les persones amb mobilitat reduïda. No entenem aquest canvi, la majoria de municipis aposten pels soterrats".

Ivan Sanz va apuntar que cal planificar a mig i llarg termini com es vol que sigui aquest servei i s'ha de clarificar quin model de contenidors hi ha d'haver a Cambrils. També va indicar que s'ha d'informar de les freqüències de pas a cada zona. Pel que fa a la neteja urbana, Sanz va apuntar que cal un augment de la neteja als passejos i les zones de vianants de manera que hi actuin més màquines fregadores i també va reivindicar que es facin campanyes de sensibilització potents i transversals i que contemplin sancions econòmiques. També va apuntar la necessitat d'instaurar un servei de recollida d'escombraries porta a porta per a persones amb mobilitat reduïda. Finalment, Sanz va culpabilitzar l'equip de govern de la "pèssima gestió de la neteja viària. A nivell d'opinió pública, la neteja viària de Cambrils és molt deficient".

Comenta aquest article