Societat

Gastronomia

Tot a punt per a les Jornades Gastronòmiques de l'Oli Nou

L'esmorzar popular amb l'oli nou clourà les Jornades el diumenge 4 de novembre

Per Redacció

Descarregant olives al molí de la Cooperativa, l'any passat
Descarregant olives al molí de la Cooperativa, l'any passat | Berta Ruiz

La Cooperativa Agrícola de Cambrils ja ho té tot a punt per presentar en societat el primer oli de la temporada. Del 19 d’octubre al 4 de novembre, les Jornades Gastronòmiques de l’Oli Nou d’Oliva Verge Extra de Cambrils donaran la benvinguda aquest producte d’alta qualitat.

Esmorzar popular, el 4 de novembre

L’acte més destacat del programa d'aquestes Jornades Gastronòmiques serà l’esmorzar popular de la Festa de l’Oli Nou a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils (carretera Montbrió, km2) que tancarà les Jornades el 4 de novembre. A partir de les 9 hores, els assistents podran esmorzar pa torrat, llonganissa, fruita i oli nou d’oliva verge extra Mestral de la nova collita per només 4 euros, mentre podran gaudir d’actuacions de grups festius locals. L’agrobotiga obrirà en horari especial, de 9 a 14 hores, per qui vulgui aprofitar l’ocasió per fer la compra de productes de proximitat. Com a promoció, els que hagin comprat el tiquet de l’esmorzar tindran un descompte de dos euros per a la compra d’una garrafa de cinc litres d’oli.

D'altra banda, 23 restaurants cambrilencs oferiran pa amb oli nou de la Cooperativa com a aperitiu a partir del 19 d’octubre i fins al final de les jornades. Els participants són Bec d’Or, Bresca, Cal Tendre, Can Solé, Casa Gallau, Club Nàutic Cambrils, Denver Cambrils, Dofí Verd, Duomo, El Faro, Gami, la Cua Curta, La Galera Port Cambrils, Les Barques, L’Espurna, l’Hort del Pere, L’Original, Miquel, Miramar, Moraima, Rincón de Diego, Rincón de Iruña i Taverna Lekeitio.

A més, durant aquests 17 dies, s’han programat activitats per promocionar i posar en valor la qualitat d’aquest producte. El diumenge dia 21 d’octubre es portaran a terme dues sessions del taller familiar “L’oli i les olives” a les 10:30 i a les 12 hores. L’activitat, d’una hora i mitja de durada, s’oferirà gratuïtament a la Torre del Llimó. Les famílies participants tastaran les olives, descobriran el procés per extreure’n l’oli i faran conserva amb sal per prendre a casa. Les inscripcions es poden fer a activitats@celrogent.com . Les places són limitades.
D’altra banda, el dissabte 27 d’octubre de 16 a 17:30 hores s‘ha organitzat una ruta per les oliveres. És un recorregut a peu per poder veure en primera persona el camí que fa una oliva fins a convertir-se en oli, visitar el molí i tastar l’oli nou. Les persones interessades en aquesta activitat gratuïta s’hi poden inscriure trucant al 977 794 679 o escrivint a peconomica@cambrils.org .
Durant la ruta, que  començarà a l’Agrobotiga de la Cooperativa, els participants visitaran una finca d’oliveres per veure in situ com es fa el procés de recollida de les olives, coneixeran el projecte LIFECOOP 2020 i podran collir olives gaudint de l’essència de fer de pagès. Posteriorment, portaran les olives al Molí de la Cooperativa per seguir el procés per obtenir oli. En acabar, hi haurà un berenar que consistirà en la Rosta de Cambrils (pa torrat amb oli nou i vi) pels adults i pa torrat amb oli i xocolata pels més petits.

 

L’Apunt

L'oli de la Cooperativa Agícola de Cambrils

L’oli d'oliva verge extra de Cambrils és fruit de l'esforç i dedicació de 410 productors de la Cooperativa Agrícola que conreen més de 150.000 oliveres de la varietat arbequina. Des de la fundació de la cooperativa, l'any 1902, l'olivicultura ha estat generació rere generació un dels pilars de la institució. El microclima de la zona, el sòl, les bones pràctiques agronòmiques, les instal·lacions i l’acurat procés d’elaboració donen l'oportunitat de poder gaudir d'aquest oli d'oliva de qualitat extraordinària, reconegut amb el segell de qualitat internacional SIQEV.

Comenta aquest article