Societat

Gastronomia

Fira del Vi, un certamen plenament consolidat

Ahir va obrir les portes la novena edició de la Fira del Vi que romandrà oberta fins el proper diumenge 14 d'octubre, al parc del Pescador, amb tot un munt d'activitats gastronòmiques i culturals complementàries

Per Lluís Rovira i Barenys

La Fira del Vi està oberta fins el diumenge 14 d'octubre, al Parc del Pescador
La Fira del Vi està oberta fins el diumenge 14 d'octubre, al Parc del Pescador | Lluís Rovira i Barenys

La Fira del Vi, en la seva novena edició, va obrir les portes ahir a la tarda al parc del Pescador i estarà oberta fins el proper diumenge 14 d'octubre. La mostra, organitzada pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, compta enguany amb més cellers i més restaurants participants. En aquesta novena edició es poden degustar una gran varietat d’excel·lents vins que aporten 20 cellers (cinc més que l’any passat) i maridar amb les tapes i degustacions gastronòmiques que han preparat 17 restaurants (set més que l’any passat). A més, la mostra comptarà amb tres establiments de dolç, una Associació Gastronòmica (Associació Societas Coqvinària Cambrils) i els fideus rossos oferts per la Confraria de Pescadors de Cambrils. L’horari de la Fira del Vi és d’11 a 14 hores i de 18 a les 22 hores.

Inauguració oficial

Ahir a la tarda es va fer la inauguració oficial del certament amb el parlament de les autoritats i la posterior visita als estands. En la tanda de parlaments, la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, va aprofitar per a fer un repàs del que s'hi pot trobar en el certamen d'enguany i va acabar la seva intervenció fent una reflexió, "enguany és la darrera Fira del Vi que em toca fer, l'any vinent no sabem qui hi haurà però el que vull dir és que si els projectes són vàlids i la gent hi creu es fan grans com aquest". A continuació va ser el vicepresident segon de la Cambra de Comerç de Reus, Joan Albert Campos, qui va manifestar la satisfacció de l'entitat que representa per l'evolució que ha tingut la Fira del Vi i va recordar-ne l'origen que era la promoció de l'enoturisme emmarcat dins la promoció "País del Vi".

A continuació va ser Salvador Puig, director general de l'Incavi, qui va ressaltar la importància d'acostar els productes de l'interior del país a la costa. Va recordar la fita d'enguany, que va suposar la celebració del certamen de les Garnatxes del Món a la Terra Alta i va recordar que el Priorat opta a la candidatura de la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat, "estem en un territori amb unes D.O. que cada cop tenen més reconeixement i l'Incavi està al costat de la promoció i dels cellers". Finalment, l'alcaldessa, Camí Mendoza, va tancar la tanda de parlaments donant la benvinguda als expositors  i destacant el potencial gastronòmic de la nostra vila.

 

Novetats de la fira

Enguany, per primer cop, la fira compta amb la participació de la Confraria de Pescadors amb un estand on els pescadors de Cambrils cuinaran i oferiran cada dia degustació de fideus rossos. Com a novetat, la fira també compta amb un estand vegà, vegetarià i saludable a càrrec de dos establiments cambrilencs: “Le Petit Vegan” i “l’Amagatall”.

Per altra banda, s’ha creat amb la col·laboració del cinema La Rambla de l’Art, el primer Cicle de Cinema Enogastronòmic de Cambrils. El divendres 12 a les 20 hores es projectarà el documental “Priorat” amb la presència del director del film, David Fernández, i Sara Pérez, enòloga de René Barbier, un dels cellers que surt al documental. El dissabte 13 es passarà la producció catalana 3055 Jean Leon” a les 18.45 hores i el diumenge 14 a les 18.30 hores “Nuestra Vida en la Borgoña”, una comèdia francesa que parla de la vida de tres germans que s’han de fer càrrec del celler familiar al morir el seu pare. El preu d’aquestes sessions és de 7€ i inclou una degustació de vi o cava de diferents cellers que col·laboren amb la iniciativa: Venus La Universal (divendres); Caves Carles Andreu (dissabte) i Celler Sabaté Franquet (diumenge).

Activitats gratuïtes i obertes a tothom

Com cada any, les persones assistents podran gaudir d’activitats gratuïtes obertes a tothom com els tastos guiats de vi que s’organitzen cada tarda de les 19 a les 20.30 hores. La sommelier Clara Dalmau oferirà dijous 11 una mostra de vins de la DO Catalunya, Noemí Poquet de la DO Tarragona farà el tast guiat del dissabte 13, i Xavier Fortuny presentarà la resta de vins de la mostra entre el divendres 12 i el diumenge 14.

No podien faltar a la mostra cambrilenca les activitats adreçades als més petits. S’oferiran gratuïtament a tots els assistents uns tallers infantils de cuina saludable en horari de 11 a 13 hores i de 18 a 20 hores. Els més petits aprendran a fer postres, vermut i amanides amb raïm i el darrer dia faran un berenar tradicional com el pa amb vi i sucre.

A més, la mostra compta amb l’actuació Castellera dels Xiquets de Cambrils el diumenge 15 a les 12 hores, que vindran acompanyats dels castellers d’Altafulla i els Torraires de Montblanc.

Com cada any, s’ha programat una actuació musical en directe cada vespre, començant pels alumnes de l’Escola de Música de Cambrils que ahir van actuar amb la Big Band. La programació segueix amb un duet de versions avui divendres 12, un grup de música cubana el dissabte i el DJ Rayo el diumenge 14.

El director general d'Incavi, Salvador Puig, en un moment de la seva intervenció, acompanyat per Mercè Dalmau, regidora de Turisme; Camí Mendoza, alcaldessa; Joan Albert Campos, vicepresident segon de la Cambra de Comerç de Reus i Àngel Xifré, delegat Territorial d'Agricultura, Ramaderia i Pesca / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

L’Apunt

Preus dels tiquets

Com en la darrera edició, el sistema de compra de tiquets és tot a través de fitxes/tokens, que en cas dels tastos de vi s’anomenen Glups i en les tapes, Nyams.

  • Pack 1 Copa + bossa 3 €

  • Pack 2 4 Glups (tastos vi) 6 €

  • Pack 3. 10 Glups 12 €

  • Pack 4. 4 Nyams (tapes) 9€

  • Pack 5. 10 Nyams 22 €

  • 1 Glup 2€

  • 1 Nyam 2,50€

Comenta aquest article