Informació general

Meteorologia

Un intens aiguat provoca diverses inundacions a diferents punts de Cambrils

L'estació meteorològica de la Casa Sant Josep va recollir un total de 128 l/m2 en les gairebé cinc hores de pluja intensa, acompanyada de llamps i trons

Per Redacció

Cotxe atrapat a la riera de Maspujols, aquest matí
Cotxe atrapat a la riera de Maspujols, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

La tempesta que va caure sobre bona part de Catalunya, ahir al vespre-nit, també va tenir força incidència a Cambrils. L'estació meteorològica de la Casa Sant Josep va recollir un total de 128 l/m2 en les gairebé cinc hores de pluja intensa, acompanyada de llamps i trons. A partir de les 9 del vespre ja es va tallar el trànsit a l'avinguda de la Diputació, a l'alçada del Camí del Corralet i al pont de Vilafortuny per la gran acumulació d'aigua. Aquest matí encara continuen tallades algunes vies secundàries com són el barranc de la riera de Riudoms a l'alçada del Molí de la Torre, que encara té mig metre d'aigua, així com el camí de Mont-roig a l'alçada de la riera de Riudecanyes. S'està a l'espera que el nivell d'aigua baixi per a que les màquines puguin entrar a treballar.

Vehicle arrossegat per l'aigua amb dues persones dins

Cap a tres quarts d'onze de la nit, es va rebre l'avís que un vehicle havia estat arrossegat per l'aigua a la riera de Maspujols amb dues persones dins, però van aconseguir sortir pel seu propi peu. Una patrulla de la Policia Local les va localitzar refugiades en una illeta a la mateixa riera.

Diversos vehicles també es van quedar atrapats, ahir al vespre i nit, a diversos punts del municipi. A tres quarts de deu de la nit, una conductora va quedar atrapada amb el seu vehicle a l'avinguda de la Diputació, així amb un parell de vehicles a sota del pont de la via fèrria al passeig de La Salle. Prop de les dues de la matinada, també es va rebre l'avís de tres vehicles aturats al Vial del Cavet per l'acumulació d'aigua.

De matinada, cap a les quatre, la Policia Local va haver de tallar diferents vies i ponts com el del passeig de La Salle a l'alçada de la via fèrria, el de l'avinguda dels Països Catalans amb el carrer d'Andalusia, el pont del Molí d'Avall, l'avinguda de la Diputació i l'avinguda de Vilafortuny i el Camí de Mont-roig a l'alçada del barranc de les Francines.

També es va rebre l'avís, poc després de les deu de la nit, de la inundació del centre cívic Les Basses, així com de diversos habitatges.

Tallada la circulació de trens, aquesta matinada

La tromba d'aigua també va produir afectacions a la circulació de trens, aquesta matinada. Adif va informar que la circulació havia quedat tallada a la línia R16 –entre Cambrils i PortAventura– per la inundació de les vies.

L’Apunt

24 anys de la darrera gran rierada
Avui es compleixen 24 anys de la darrera gran rierada. Va ser el 10 d'octubre de 1994 que la riera d'Alforja, que travessa pel mig del poble, es va desbordar a conseqüència de la pluja torrencial, de més de 400 l/m2, que havia caigut a la capçalera. La rierada es va emportar les passarel·les de vianants de la riera, va inundar el barri del port i els carrers adjacents de la Vila i va provocar una víctima mortal.

Comenta aquest article