Informació general

Ensenyament

Més mesures de prevenció i conscienciació contra l'assetjament escolar dins i fora de l'aula

Per Berta Ruiz

Un moment de la sessió plenària del passat 28 de setembre
Un moment de la sessió plenària del passat 28 de setembre | Lluís Rovira i Barenys

El ple municipal va acordar, per unanimitat, una moció per impulsar i aplicar mesures de prevenció i actuació contra l'assetjament escolar dins i fora de les aules. A la proposta presentada per la regidora no adscrita –Encarni Bello–, el passat 28 de setembre, tots els grups es van mostrar favorables a treballar per poder fer front a qualsevol cas d'assetjament verbal, social, psicològic, físic o ciberassetjament.

En els acords de la moció, la regidora Encarni Bello va exposar el següent: promoure campanyes de conscienciació als diferents centres educatius, a l'Escola Municipal de Música i a les instal·lacions esportives; crear una Comissió de Treball Permanent per establir un protocol d'actuació, prevenció i intervenció en els casos d'assetjament escolar; posar en marxa nous programes de detecció, prevenció i reeducació dels assetjadors i dissenyar i desenvolupar un programa formatiu adreçat al professorat i equips directius dels centres educatius.

Aturar "aquesta situació alarmant"

Davant d'aquesta proposta, tots els grups van donar el seu suport. Des de l'AdC, Ivan Sanz va afirmar que calen totes les estratègies necessàries de prevenció i informació per aturar "aquesta situació alarmant". En una línia similar es va expressar el portaveu del PP –David Chatelain– qui va afirmar que, "queda molt per a fer i res és suficient per acabar amb aquestes actituds. Cal dur a terme accions per a una educació correcta i per a un modelatge adequat de la personalitat". Des de C's i l'NMC també van aplaudir la proposta.

Finalment, el regidor d'Ensenyament –Alejandro Garcia– també va donar el vistiplau de l'equip de govern a la moció presentada. No obstant això, va dir que "des de l'Ajuntament ja es fan accions de conscienciació contra l'assetjament escolar i en la detecció de possibles cassos. Es tracta d'un tema molt sensible i tot el que s'hi faci hi estem d'acord".

Comenta aquest article