Esports

Judo

Dos judokes cambrilencs participen a la competició de pas de grau per optar a l'examen de cinturó negre

Per Miquel A. Díaz

Els judokes cambrilencs Jordi Garcia i Pedro Garcia
Els judokes cambrilencs Jordi Garcia i Pedro Garcia | Cedida

El dissabte 6 d'octubre, al Poliesportiu Municipal de Llars Mundet (Barcelona), la Federació Catalana de Judo va organitzar la competició de pas de grau per als judokes aspirants a examinar-se des de cinturó negre 1r Dan fins a 4rt Dan. Del Club Escola Dojo Cambrils van acudir dos judokes –Pedro Garcia i Jordi Garcia– tots dos cinturons marrons i que amb aquesta competició han començat a acumular punts per poder optar al examen tècnic de cinturó negre. Cal dir que abans de poder-se examinar de cinturó negre, tots els aspirants han de participar en aquestes competicions que organitza la Federació Catalana de judo i han de guanyar aquesta competició o anant sumant diferents victòries en diferents competicions com aquesta fins arribar a un total de 10 victòries.

En aquesta ocasió els judokes cambrilencs era la primera vegada que participaven en aquesta competició. Pedro Garcia va disputar un total de cinc combats i va obtenir dues victòries. Haurà de participar en futures competicions com aquesta fins arribar a deu victòries per poder-se examinar de cinturó negre. Per la seva part, Jordi Garcia va guanyar un dels quatre combats que va disputar.

Es podria comparar aquesta competició com l'examen pràctic de judo que han de superar tots els aspirants abans d'optar al examen tècnic per demostrar que coneixen la tècnica i la normativa competitiva de judo.

Comenta aquest article