Societat

Correfoc

La colla infantil dels Diables Cagarrieres guanya el primer premi del 6è Concurs de Colles Infantils de Foc

Per Redacció

Foto de grup de la colla infantil dels Diables Cagarrieres
Foto de grup de la colla infantil dels Diables Cagarrieres | Cedida

La Colla Infantil dels Diables Cagarrieres de Cambrils va guanyar, el passat 6 d'octubre, el primer premi del 6è Concurs de Colles Infantils de Foc, al Correspurnes 2018, que es va celebrar a Les Roquetes del Garraf, seguits en segon lloc pels Infernals de Sant Pere de Ribes i en tercer lloc pels Ball de Diables Petits  Diablons de les Roquetes del Garraf.

Aquest concurs va néixer el 2009 per commemorar el 30è aniversari de la Colla Ball de Diables Petits de Ribes. Tant en aquella edició, com en les de 2010 i 2011, es va dur a terme a Ribes. El 2012, per primer cop, es va celebrar a les Roquetes. La intenció des de llavors és fer el correfoc infantil de manera alterna a Sant Pere de Ribes i a les Roquetes.

Així doncs a dos quarts de 8 del vespre va tenir lloc l'inici del correfoc. El Correspurnes que és com s'anomena aquest concurs, tenia tres punts d'exhibició i lluïment que puntuaven, i on les diferents Colles Infantils de Diables, havien de fer una encesa de Figures de Foc diferent en cadascuna i durant el curs del correfoc cada colla, també podien fer diferents balls i enceses. Passats quarts de deu de la nit, una Encesa Conjunta de totes les Colles Infantils de Diables, va il·luminar aquesta Vila del Garraf i així es va posar punt final al Correspurnes. A banda de les Figures de Foc, també puntuava que les colles intentessin lluir al màxim els vestits, els timbalers, balls, desfilada, així com una petita exhibició a la plaça de l'Església, per fer el lluïment. Daquesta manera es volia que la festa fos plena a la vegada que es demostrava que la tradició del foc, és per gaudir-la amb responsabilitat i seny.

14 colles infantils participants

La Colla Infantil dels Diables Cagarrieres de Cambrils, amb les tres Figures de Foc d'exhibició, dues més de lluïment, els seus originals balls –jugant a la vegada amb diferents sortidors de colors i carretilles amb tro en cada encesa– i, acompanyants dels incansables i ben formats en la fusió i percussió de la tradició dels correfocs –els Timbalers Cagarrieres de Cambrils–, va fer que guanyessin el Primer Premi del 6è Concurs de Colles Infantils de Foc.

A destacar que van ser 14 les colles infantils que van participar al Correspurnes: La Jove de Granollers, Petits Diabòlics de les Roquetes, Els Petits Joves Diables de Cunit, Infernals de Sant Pere de Ribes, Diables Petits de Sant Pere de Ribes, Diables de Sant Cugat, Colla Jove de Diables de Gramanet, Petits del Foc, Malsons de la Vella de Gràcia, Diables Casc Antic de Barcelona, Diablons de Montblau, Els Diables Infantils de Castelldefels, Ball de Diables Petits de Les Roquetes i la Colla Infantil dels Diables Cagarrieres de Cambrils que hi participaven per primera vegada.

Cal dir que aquesta, ha estat l'última sortida i correfoc dels Diables cambrilencs, tancant la temporada amb un gran colofó apoteòsic i amb ganes de començar una nou any de foc.

Diferents imatges del correfoc

 

Comenta aquest article