Cultura

Música

La Coral Verge del Camí fa una crida a la participació d'excantaires a la diada festiva del 21 d’octubre

Per Redacció

Imatge de la Coral Verge del Camí
Imatge de la Coral Verge del Camí | Cedida

Aquest mes d’octubre els actes commemoratius del mig segle de vida de la Coral Verge del Camí de Cambrils, arriben al moment més àlgid. Concretament serà al voltant del cap de setmana del 20 i 21 d'octubre. El dissabte 20 d'octubre una activitat més festiva, amb el ball folk obert a tothom, amb el retorn de Traüt de Tarí, a la plaça de la Vila a les 20 hores. L’endemà, tindrà lloc un dels moments més emotius del 50è aniversari de la Coral Verge del Camí, amb la Diada dels cantaires i excantaires. Serà el diumenge dia 21 d’octubre, en què s’han preparat activitats per una jornada molt especial, per totes aquelles persones que durant els 50 anys d’existència de l’entitat han format part de la Coral Verge del Camí d'una manera més o menys activa, en un moment o un altre.

Segons la presidenta de l’entitat, Lídia Utset, "hem preparat aquest dia tan emotiu, com un homenatge i reconeixement a tots els que han estat cantaires, directors i presidents de la Coral, que van ser-hi durant anys o persones que han estat uns mesos, per una producció musical concreta".

Concert i dinar de germanor

La convocatòria serà a les 11:30 h quan, a la missa de diumenge al Santuari de la Mare de Déu del Camí, hi participarà la mateixa Coral sota la direcció de Núria Ortoneda. A més, la celebració es dedicarà al record dels membres de l’entitat ja absents. En acabar l’ofici s’oferirà un petit concert, on els excantaires que vulguin, hi són convidats a cantar de nou. Per acabar es farà una ofrena floral a la Mare de Déu del Camí i una gran fotografia de família. Es continuarà la celebració dels 50 anys amb un dinar de germanor al restaurant L’Orangerie de Clos Barenys, que ben segur s’allargarà fins al vespre. El petit concert que es farà el diumenge dia 21 és obert a tot el públic, serà una petita selecció del repertori de la Coral perquè tots aquells excantaires que ho desitgin puguin cantar. Per aquest motiu s’han organitzat una sèrie de assajos oberts a la Cripta de l’Ermita els dies 9 i 16 d’octubre a les 21:30 hores on tots els excantaires hi són convidats.

Una de les tasques de la Junta de la Coral ha estat intentar localitzar tots els cantaires i poder-los fer arribar la informació de la Diada, així com els actes del 50è aniversari. Aquesta tasca ha estat feixuga i malauradament no s’ha pogut localitzar a tothom. És per aquest motiu que es demana que si alguna persona no ha rebut la comunicació, que es posin en contacte amb la Coral, ja que encara són a temps de participar-hi i es vol comptar amb tothom.

Els tiquets del dinar es poden adquirir a la llibreria Carlín (carrer Verge del Camí, 3) i a la botiga Sama (carrer del Carme, 8). Per a qualsevol dubte es poden posar en contacte amb info@coralvergedelcami.cat

Comenta aquest article