Cultura

El castell de Vilafortuny va ser l'escenari, el passat dissabte, d'una vetllada literària i musical

Per Berta Ruiz



Un moment de la vetllada literària poeticomusical que es va celebrar el passat dissabte al vespre al castell de Vilafortuny
El passat dissabte al vespre, el castell de Vilafortuny va ser l'escenari d'una vetllada literària poeticomusical, organitzada des de l'Associació Cultural de Vilafortuny, a la qual hi van assistir com a rapsodes: Robert Benaiges –alcalde de Cambrils–,  Ramón García Mateos –regidor d'Ensenyament–, Elena González –una jove poeta veïna de Vilafortuny– i la professora Anna Blay. Com a convidat d'honor a l'acte, va ser-hi present l'escripor, poeta, crític, membre de l'acadèmia colombiana de la llengua i professor del premi Nobel Gabriel García Márquez, Carlos Martín Fajardo.

Abans de l'inici del recital, Robert Benaiges afirmava que era la primera vegada que recitava els seus poemes i, segons va manifestar, "m'agrada més escriure que recitar, perquè la interpretació que fa cadascú és molt pròpia i cadascú ho llegeix en funció de les seves vivències". Per altra banda, Ramón García Mateos va explicar que "activitats literàries com aquestes són molt interessants i que també s'organitzin des de les urbanitzacions i no només a través del Centre Cultural o els instituts".

L'acte el va obrir Maria Rosa Marieges –membre de l'Associació Cultural de Vilafortuny– que va donar la benvinguda a tots els assistents i va fer una petita presentació de l'associació. Posteriorment, la directora de Ràdio Cambrils –Raquel Lozano– va presentar els escriptors locals presents en la vetllada i va donar pas a la música de Fabián Teruel, que va interpretar diverses peces al violí. Seguidament, el grup de teatre La Teca va recitar algunes lectures extretes del llibre de Robert Benaiges El periple de l’home orquestra, acompanyades de música en directe. Durant l'acte, els diferents escriptors locals van recitar les seves peces literàries.

Comenta aquest article