Informació general

Medi ambient

S'obre la primera àrea d'esbarjo per a gossos

El nou parc, amb una superfície de més de 17.000 metres quadrats, està ubicat més amunt de la nova estació de tren entre el Camí de Mont-roig i la riera d'Alforja

Per Berta Ruiz

El regidor Antonio Laguna i l'alcaldessa Camí Mendoza, ahir al matí, al nou parc per a gossos
El regidor Antonio Laguna i l'alcaldessa Camí Mendoza, ahir al matí, al nou parc per a gossos | Berta Ruiz

Recentment s'ha obert la primera àrea d'esbarjo per a gossos. El nou parc s’ubica per damunt de l’autopista AP-7, sobre la nova estació de tren, entre el Camí de Mont-roig i la riera d’Alforja. El solar municipal en forma de triangle té una superfície de 17.193 metres quadrats i compta amb bona part d’arbrat. Ahir al matí, l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza– i el regidor de Serveis, Medi Ambient i Obra Pública –Antonio Laguna– visitaven i presentaven el nou espai.

Segons van explicar ahir, els treballs d'adequació –amb un cost de 24.850 euros a càrrec de l'empresa Consan Prestaciones y Servicios Cambrils– han consistit en la col·locació d’una tanca perimetral de xarxa metàl·lica rígida amb un accés per la riera d’Alforja, així com el desbrossament del solar. Pel que fa al mobiliari urbà, s’hi han instal·lat un cartell informatiu, dos bancs, una font per a gossos i persones i dos elements de joc certificats per la Federació Canina Internacional. Concretament, els jocs són un túnel rígid i una rampa de pujada i baixada. El regidor Antonio Laguna va afegir que l’Ajuntament té previst introduir-hi millores en funció de les necessitats de les persones usuàries. De fet, es podrien instal·lar algunes taules de pícnic, més bancs i més jocs per a les mascotes. A més, la zona quedarà més integrada un cop s'acabin les obres d'urbanització de l'avinguda de Charles Darwin, així com l'entorn de la futura estació del Corredor del Mediterrani.

Donar resposta a la demanda dels propietaris de gossos

L’alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza– va explicar que l’Ajuntament ha decidit condicionar el solar per donar resposta a la demanada de les persones propietàries de gossos de disposar d’espai perquè els animals puguin córrer lliurement, jugar i relacionar-se amb altres gossos. De fet, en els últims 10 anys, Cambrils ha incrementat el cens de gossos en un 75% (ha passat de 1.695 a 2.963 gossos censats) i aquesta demanda cada vegada és més recurrent, com demostra que una desena de les propostes rebudes als Pressupostos Participatius vagin en aquest sentit i que en el taller de priorització hagi quedat en tercer lloc la creació d’un espai de socialització de gossos a l’àrea de Vilafortuny.

Diferents imatges del nou parc d'esbarjo per a gossos

 

L’Apunt

Normés d’ús

Els gossos podran anar deslligats dins l'àrea excepte els considerats potencialment perillosos, que hauran d'anar sempre lligats i amb morrió. És obligatori recollir els excrements i dipositar-los al contenidor que s'ha instal·lat a l'entrada. La persona propietària i/o posseïdora del gos és responsable dels danys i perjudicis que aquest pugui ocasionar en aquest espai.

Comenta aquest article