Esports

Flag Football

Cambrils coronarà, del 12 al 14 d'octubre, al campió d'Europa de Flag Football

Per Redacció

Imatge del cartell del campionat que es disputarà a Cambrils
Imatge del cartell del campionat que es disputarà a Cambrils | Cedida
Cambrils acollirà, del 12 al 14 d'octubre, la 9a edició de la Champions Bowl – Flag Football, un esdeveniment que enfrontarà als millors clubs europeus en un torneig que durarà tres dies i del qual sortirà el millor equip d'Europa. El torneig es disputarà a les instal·lacions esportives del Cambrils Park Sport Village.
 
El Flag Football és una variant del futbol americà. Consisteix en córrer, passar, rebre i anotar i, a l'igual que es fa en el seu germà gran –el futbol americà–, tot gira entorn de l'estratègia marcada pels seus entrenadors i l'habilitat dels jugadors. La diferència principal entre el flag football i el futbol americà és que al primer no s'utilitzen les característiques cuirasses ni cascos. De fet, al flag football no existeix el mateix contacte físic que en el futbol americà, als jugadors no se'ls bloqueja amb un placatge, si no agafant-los d'una cinta o Flag que porten en la cintura.
 
La Champions Bowl celebrarà a Cambrils la seva 9a edició, després d'haver-se celebrat anteriorment a  Klosterneuburg (Àustria - 2017), Copenhaguen (Dinamarca -2016), Walldorf (Alemanya - 2015) o Cancún (Mèxic -2011). Aquest torneig, a diferència d'altres, és un esdeveniment “per invitació”. Per considerar a un equip qualificat per participar, aquest ha de complir amb uns estrictes criteris abans de poder-se inscriure. El torneig està estructurat en dotze equips masculins dividits en dos grups de sis, on els campions de cada grups s'enfrontaran pel campionat masculí. De la mateixa forma, un grup de vuit equips femenins s'enfrontaran entre sí per proclamar a l'equip femení campió d'aquesta modalitat esportiva.

Comenta aquest article