Societat

Trobada

74 portants de 30 poblacions s'apleguen a Cambrils a la Trobada de Portants del Sant Crist de Catalunya

Cambrils va acollir, ahir al matí, la Trobada dels Portants del Sant Crist de Catalunya, en la seva 28a edició, amb la celebració d'un Via Crucis, una missa i un dinar de germanor

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment del Via Crucis d'ahir, emmarcat en la Trobada de Portants de la Santa Creu
Un moment del Via Crucis d'ahir, emmarcat en la Trobada de Portants de la Santa Creu | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils va acollir, ahir al matí, la Trobada dels Portants del Sant Crist de Catalunya, en la seva 28a edició. 74 portants vinguts de 30 poblacions catalanes van acudir a la cita cambrilenca en un matí ventós i a estones, fred. El primer acte de la Trobada va ser el Via Crucis que va sortir des de la parròquia de Santa Maria i va enfilar amunt cap el carrer de les Creus. Des d'allí, va seguir cap a l'avinguda del Mil·lenari i va baixar per l'avinguda de la Independència fins al carrer de la Verge del Camí, plaça de Marianao i va retornar al carrer de les Creus fins arribar a l'església on es va col·locar la creu presidint l'altar. El Via Crucis, al que hi van participar més de 200 persones, va estar presidit per l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol i durant tot el trajecte els portants es van anar rellevant per dur la creu.

Un cop acabat el Via Crucis es va fer la Missa, a la que hi va participar la coral Les Veus del Casal amb els seus cants, i, al final, es va fer el lliurament dels records de la trobada a cadascun dels representants de les 27 poblacions participants. El record, consistent amb un quadre de Nuri Mariné i el llibre dels 250 anys de la Congregació de la Puríssima Sang, de Josep Salceda, el va lliurar personalment l'arquebisbe.

Després d'això, els participants a la Trobada van fer el dinar de germanor en el que s'hi van aplegar 170 persones. En el decurs del dinar es va fer el lliurament d'obsequis a les autoritats i els Portants van quedar emplaçats a la Trobada de l'any vinent que es farà a Manresa. Segons ha explicat Jaume Sedó, representant de la Congregació de la Puríssima Sang, algunes poblacions properes van fallar pel fet de coincidir amb el concurs casteller de Tarragona. Segons Sedó, "tot va anar molt bé i estem molt contents de la diada de germanor d'ahir. Tot i això, esperàvem més participació de socis de la Congregació de la Puríssima Sang de Cambrils tenint en compte la importància d'aquest esdeveniment".