Informació general, Eleccions Municipals 26M

Política

Es presenta ADN Cambrils, un nou partit polític en clau local

Set mesos abans de les eleccions municipals, aquest nou partit comença el compte enrere per presentar candidatura a l'Ajuntament de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

ADN Cambrils es va presentar en públic el passat divendres al vespre
ADN Cambrils es va presentar en públic el passat divendres al vespre | Lluís Rovira i Barenys

ADN Cambrils (Ara Decidim Nosaltres), un nou partit polític en clau local, va fer la seva presentació oficial aquest passat divendres al vespre al restaurant les Barques de Vilafortuny. Set mesos abans de les eleccions municipals, aquest nou partit comença el compte enrere per presentar candidatura a l'Ajuntament. Aquest passat divendres, però, encara no tocava parlar de la candidatura i de la gent que en formaran part. Es tractava de fer la presentació i una declaració d'intencions i això va anar a càrrec del president d'aquest nou partit polític, Tomás García que va començar la seva intervenció dient que "som veïns de Cambrils, com tu. I, com tu, volem viure en un poble en el que ens agradi viure a tots. Per això avui i aquí presentem una nova opció electoral".

"Opció diferent i oberta"

Tomás García va explicar que l'opció que es presentava era "diferent i oberta, una opció en la que hi cap tothom i que no està en contra de ningú i que no ha de rendir comptes a executives que estan a 100 o a 600 km de Cambrils". García va apel·lar a que els veïns han de tenir veu, "necessitem ser escoltats i tinguts en compte. I volem decidir. Els veïns volem ser decisius en tot el que passi aquí". El president del nou partit polític també va dir que "en altres localitats properes han fet millor els deures i que és per això "pel que hem decidit donar un pas endavant i convertir el que abans eren simples reunions en un partit polític". Finalment Tomàs García va tancar la seva intervenció dient que "hem de dignificar la política per a que ens governin els millors, els més honrats i els més capaços. Amb aquestes reflexions neix ADN Cambrils, perquè Cambrils té solució i perquè hi ha una altra manera de fer les coses".

Tot seguit, el cap de premsa del partit, Eduard Asensio, va llegir un decàleg com a resum de la declaració d'intencions del partit. Entre aquestes intencions hi ha la de "treballar per aconseguir una sostenibilitat ambiental i equitat social, tolerància zero a la corrupció" o bé "agilitzar i simplificar els tràmits burocràtics dels serveis públics". També van parlar de "la cerca permanent de punts de trobada amb la resta de partits i grups socials" i que "la ideologia no ha d'estar per damunt de la realitat de Cambrils".  D'altra banda, la secretària del nou partit, Inma Dueñas, va explicar la trajectòria de la nova formació des que ara fa gairebé un any van començar a fer les primeres reunions i posteriorment es va constituir en plataforma ciutadana i, finalment, la seva constitució en partit polític per a presentar-se a les eleccions municipals. El punt i final a l'acte de presentació va consistir en un piscolabis per a tots els assistents.

Comenta aquest article